Solceller till husbilen

I Månadens fråga under april undrade vi vad som blir ert nästa inköp till husbilen. Då visade det sig att många planerar att köpa solceller. Vi köpte och monterade en solpanel förra året. Solceller känns som en praktisk och miljövänlig energikälla, men vi har faktiskt inte märkt så stor skillnad sedan vi installerade den. Ni andra som har solceller, hur tycker ni att det fungerar? /Helena

Solpanelen på vårt husbilstak, ni kan läsa om monteringen här

Månadens fråga i april

Så här var resultatet efter 42 svar på omröstningen Vad blir nästa inköp till husbilen?

fnul.se

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • TwitThis
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!

Föregående

Man är aldrig säker

Nästa

Vart åker ni helst med husbilen?

11 kommentarer

 1. Vi har alltid haft solcell och dubbla bodelsbatterier och det har fungerat hur bra som helst. Beror det nog på hur mycket ström man använder när man står still.
  Nu har vi ett kompressor-kylskåp men det har inte tagit mer än när vi hade gasol.

  Idag bara 30 dagar till vår sommarresa:)
  Leena

 2. Vi har solceller på Biggen, kan dock inte säga att de gör någon avsevärd skillnad på att kunna driva runt bilen.

 3. nya Hobbyister

  Hej igen,

  Såg kategorin Utrustning&Inredning och undrar lite… vart tar man vägen om man behöver ny bordsskiva, eller troligare ekonomiskt sagt begagnad… någon insikt och vetskap att dela med oss? Amatörerna i oss glömde markisveven i alkoven på tur nr II ihelgen och vips så fick bordskivan sig en ‘urgröpning’. Fick vad vi först trodde var ett skojfriskt skämt, emailsvar från svenske återförsäljaren med prisuppgift på ny bordsskiva på nästan sex papp… (nop, det är inte ett bord med kristallskiva ej heller typ Källemo :-D) så man undrar… vad gör man för att hitta en hel orginalbordsskiva….

 4. admin

  Nya Hobbyister, trist med det som hänt er bordsskiva… Ni har nog precis upptäckt det som vi ibland också kan svära över. ALLA reservdelar till en husbil kostar så man tror att de är gjorda av guld. Vi köpte faktiskt ett nytt bord (inte bara skivan dock) en gång till husbilen, och det gick på ett antal tusenlappar, säkert fyra… Ont gjorde det! (Jag lovar, vi har inte heller nåt kristallbord…) Jag tror att det kan vara knepigt att hitta en ny bordsskiva till ett vettigt pris. Om jag var ni skulle jag lägga in en tråd på Husbilsklubbens forum och se om någon har en bra idé (alternativt en bordsskiva över…) Jag funderar också på om jag skulle skriva ett inlägg om detta problem med dyra reservdelar, det kan vara intressant att höra responsen…

 5. nya Hobbyister

  Åh, det är så illa… uff då. När smilet lämnat mungipan då jag trodde priset var ett skämt, kom en vag insikt om att det kanske i realiteten är så illa… Borde vara en luckrativ marknad för skroten, demolering att sälja reservdelar till oss behövande. Känns så tråkigt för bilen är i mint condition (1600 mil) och bordsskivan matchar självfallet köksbänken och hemmapatent sänker liksom inredningen…. Känns inte gentilt från tillverkaren kontra åf-systemet att serva kunder så dåligt, inte vilja serva beg.marknaden menar jag alltså, inte tilltänkt alls. Till råga på allt, är bordet inte ens massivt, ägglådelameller invändigt så det är massa luft de vill ha betalt för 😀

 6. admin

  Nya Hobbyister, vi kom på att ni kanske kan fråga om ni kan får köpa bara själva bordsskivan löst. Priset ni fått gäller säkert hela bordet, med ben och fästanordningar. När vi köpte vårt nya bord var allt levererat separat med skivan i en egen kartong. Så det borde ju kanske gå?

 7. nya Hobbyister

  Hej och godmorgon,

  Om det ändå vore så, läste mailsvaret både på längden och tvären ifall att… men det står ”5425 :- kostar original bordskiva” och maken ringde dem igår för att dubbelkolla, jovisst var det så. Vad komplett pedistalbord kostar vill jag inte veta, men nu undrar man om priset var inkl moms eller kanske inte ens det :-S…
  Dyring http://hobby-caravan.ru/motor/pages/int_Siesta_AK_T_555_AK_LC.htm
  Har fundelererat ut att skadan är så liten (halv 50-örings omkrets) att vi försöker hemmalaga :-( med borrhål från undersidan, släta ut spräckt flisa, fylla med kanske fogskum. Maken tror på idén :-) Kanske… någon riktigare lösning visar sig på vägen framöver.

  Tack för uppbackningen 😀

 8. admin

  Nya Hobbyister, förstår er! Det är bisarrt mycket pengar för en sån liten skada! Men oj oj vilken snygg husbil!
  :)

 9. nya Hobbyister

  Tack, vi är så förtjusta i vår lille! I dagsljus http://tinyurl.com/69gqr28 fast vi har inte skinnklädsel utan tyg som stillbilden (som professionellt smickrande) och använder inte mattorna.

  Vi botaniserar i er blogg var kväll nu och wowar över läckerheterna ni gjort med er Freedom, hur kul och snyggt som helst! Och… smittsamt :-)

  Ha det!

 10. admin

  Nya Hoobyister, Hobby är en snygg bil! Fastnade faktiskt för Hobby i början när vi letade, men sen hade den här Adrian det vi ville ha och behövde. Och nu är vi väldigt nöjda! Roligt att ni letat runt och hittat saker här på bloggen!
  :)

 11. nya Hobbyister

  Hej igen FreedomTravel,

  Igår stor dag – mamma fick se och åka och har DÖPT husbilen till Snobben! Kanon, antaget – hon såg alkovuthänget som Snobbens nos/mule i profil typ och att den är lite snobb :-)

  Gapskratt 😀

  Ha en fin helg på hjul!

Kommentera

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén