Meny Stäng

Sicilien

Här presenterar vi våra restips för Sicilien – våra personliga tips på sevärdheter, upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där.

VARFÖR RESA TILL Sicilien?

 1. Sol och bad – Det finns gott om sandstränder och möjligheter till sol och bad runt hela ön.
 2. Vackra städer – Många städer är fyllda av vackra byggnader, såsom Trapani, Taormina, Noto och Syrakusa.
 3. Historiska sevärdheter – Här hittar du allt från imponerande kyrkor till massor av lämningar från romartiden.
 4. Trevliga människor – Människor är vänliga och öppna och vill gärna prata och hjälpa till, oavsett om de kan engelska eller inte.
 5. Italiensk mat – Om du gillar italiensk mat så hittar du förstås det här, på västsidan dessutom uppblandat med nordafrikanska influenser.

San Vito Lo Capo (Nordvästra Sicilien)

San Vito Lo Capo

San Vito Lo Capo ligger på en udde. Här finns vacker natur, fina stränder och en charmig liten stad att strosa runt i.  (2015)

Trapani (västra Sicilien)

Trapani

Gamla stan i Trapani är mäktig. På vägen in mot stan finns långa sandstränder och det finns även en hamn med stora fartyg. (2015)

Taormina (Östra Sicilien)

Taormina

Taormina är en otroligt charmig stad som ligger högt bland bergen. Man kan ta linbanan till Mazzarostranden och se amfiteatern samt vulkanen Etna. (2015)

Ställplatsen San Giorgio i sydvästra Sicilien

San Giorgio

Om du reser med husbil och söker lugnet kan vi rekommendera ställplatsen San Giorgio, inte så långt från Sciacca.  (2015)

Antika tempel i Agrigento

Agrigento

I Agrigento finns flera intressanta antika tempel. Tyvärr finns det en turistbusiness kring dessa som gör att det är lätt att betala för mycket. (2015)

 Syrakusa (Östra Sicilien)

Syrakusa

Syrakusa är en vacker och historiskt intressant stad. Här finns lämningar från de gamla grekerna och från Romartiden blandat med imponerande byggnader från 1600- och 1700-talen. (2015)

Noto (Östra Sicilien)

Noto

Trots att Noto är en liten stad är den imponerande. Nästan varje hus är hus speciellt, för att inte tala om balkongerna. (2015)

Marina di Ragusa (Sydöstra Sicilien)

Marina di Ragusa

Marina di Ragusa är en liten semesterort söder om Ragusa, dit många Ragusabor söker sig om sommaren. Här finns en strand (mycket folk!), många uteserveringar och tillfälliga stånd med krimskrams. (2015)

Salvamars ställplats i Pozzallo (Sydöstra Sicilien)

Pozzallo

Om du reser med husbil kan vi varmt rekommendera ett besök på ställplatsen Salvamar i Pozzallo. Här står man i en stor trädgård, med utgång direkt till stranden. (2015)

 

Sicilien

Läs mer

3 Kommentarer

Skriv kommentar →

 1. 4000mil säger:

  Oj vilken bra sammanställning!
  Ska komma ihåg den om/när det blir aktuellt att åka till Sicilien.
  /Gunilla

 2. Anita Malta säger:

  Tänk att jag bor så nära och ändå inte varit på Sicilien sen vi kom hit till Malta för snart 16 år sen. Med bilfärja tar det bara 90 minuter men av någon orsak vill maken inte dit. Ska nog försöka övertala honom igen och visa din fina presentation 😀

 3. admin säger:

  4000 mil, roligt att du gillar sammanställningen! Förhoppningen är att våra sidor om olika länder m.m. Ska vara användbara 🙂

  Anita Malta, jamen ni som har så nära måste ju verkligen åka dit! Det finns mycket fint att se på Sicilien!

Kommentera

© 2017 FREEDOMtravel Reseblogg. Alla rättigheter reserverade.

Tema av Anders Norén.

IP Blocking Protection is enabled by IP Address Blocker from LionScripts.com.