Annons

Det gäller att passa på att göra det man vill, medan man kan och är frisk. Mina kollegor berättade igår om vänner som har haft oturen att bli sjuka. Om unga och medelålders människor som drabbats av olika former av cancer eller andra sjukdomar. Det finns verkligen ingenting som är självklart och man ska inte ta livet eller hälsan för givet.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Man vet aldrig vad som händer

Det finns människor som måste ta tunga mediciner med biverkningar varje dag eller som ligger fast på sjukhus med slangar och dropp. Andra måste vänta på operation eller behandling, och har kanske en osäker prognos.

Detta har ju sagts förut förstås, men det tål faktiskt att tänkas på lite då och då. Att vara frisk och ha hälsan är ingenting man kan ta för givet. Om det finns nånting som du vill göra i ditt liv så gäller det att passa på, medan man är frisk och har chansen. Men vet aldrig vad som händer senare i livet.

Vad drömmer du om?

Så vad drömmer du om? Att åka till Japan, cykla till Kapstaden, börja jobba i en helt ny bransch, skriva en bok eller kanske att lära dig att dansa tango? Ja, men gör det nu då! Eller börja åtminstone att fundera över hur det skulle kunna vara möjligt att förverkliga.

Det är klart att det kan finnas hinder i form av brist på tid eller pengar. Men ändå tror jag många gånger att det som främst hindrar oss är bristen på mod, rädslan att byta det invanda trygga mot något nytt och osäkert.

Trots allt, man har bara ett liv! Så om man drömmer om något är det lika bra att försöka. Många människor har lyckats med oväntade saker just bara för att de vågade försöka!

Solnedgång Afrika

Prenumerera på vårt nyhetsbrev