Om det ska smaka, så kostar det. Ofta så håller det här gamla ordspåket. När man väl har fått smak på någonting som är outstanding, så vill man ha mer. Jag pratar om rött vin och då om Amaroneviner, dom är verkligen en klass för sig.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Amarone från Valpolicella

Ett vin som är så silkesmjukt att svälja och en sån unik smak som kommer upp i gommen efteråt, det är världsklass på vinerna, det är bara att lyfta på hatten för italienarna, som annars bara har deg i sina maträtter, men får fram ett så fantastiskt vin. Vår husbil kommer att ha en destination till Valpolicelladalarna i Italien i sommar, där Amarone tillverkas, så jag kommer att blogga mer då.

Amarone - ett fantastiskt rött vin
Amarone – ett fantastiskt rött vin

Lätt att packa för mycket

Det kommer troligtvis att finnas en del övervikt på husbilen efter besöken, så om jag blir stoppad så får väl min fru ta flyget hem, för vinerna släpper jag inte :-). Man kan köpa vilket Amaronevin som helst och man kan inte bli besviken. Visst letar man efter ett billigare alternativ, för vinerna börjar på runt 170 kronor, men jag kan rekommendera att förstklassigt vin, i Castei. Det är ett Valpolicella superiore för 109 kronor, det är så nära du kan komma ett finare vin, mycket prisvärt.

När jag nu beskriver vinerna, så är det någonting du njuter av, och det gör du inte hela kvällen. Har du du själv med din partner eller vänner köpt ett fint vin, och det tar slut, så kan du lika gärna dricka ett halvdant vin resten av kvällen, för det är i början du känner skillnad, resten blir bara fylla. Puss och kram, tavelram.

iCastei från Valpolicella
iCastei från Valpolicella

Prenumerera på vårt nyhetsbrev