Kan man åka husbil till Kina? Jag har varit i Kina två gånger. Den första gången flög jag dit. Den andra gången tog Peter och jag tåget. Ni kan ju säkert gissa hur vi skulle vilja åka dit nu … Av tradition så åker man ju husbil i Europa, USA, Australien och Nya Zeeland. Men varför måste man göra som man alltid har gjort? Går det att åka husbil till Kina?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Husbil utanför Europa

Så fort man nämner att man skulle vilja ta med sig husbilen utanför Europa höjer folk ett varningens finger. Fast å andra sidan tyckte folk att vi var galna när vi åkte på semester till Ukraina förra sommaren också, så vi lyssnar inte alldeles för mycket …

Ett av problemen med att köra utanför Europa är att vägarna kan vara dåliga. Ett annat problem är att det kan vara svårt att hitta ställen där man kan stå säkert över natten. Så ja, det finns problem! Men måste svårt vara lika med omöjligt?

Till Asien i en Saab

Några som redan gjort en spännande resa runt hela Asien i en Saab kan ni läsa om här. Detta bevisar att det i varje fall är möjligt att resa till Kina med bil. Ett annat intressant fenomen är att de faktiskt tillverkar husbilar i Kina. Så frågan är vart kineserna åker i sina husbilar? Om nån vet nåt mer så skriv gärna och tipsa!

Mer om Kina

Kina är ett fantastiskt land, med uråldrig kultur och samtidigt modern och högteknologisk utveckling. I de olika provinserna finns både fantastisk natur och en intressant matkultur. Vi har tillsammans besökt Beijing och den kinesiska muren.

Den första gången jag (Helena) var i Kina besökte jag dessutom Xian med den fascinerande terrakottaarmén och Guilin med de otroliga sockertoppsbergen. Men jag är säker på att Kina har mycket mer att erbjuda än så! Nu återstår bara att se om vi kan uppleva det med husbil, eller på något annat sätt …

Den-förbjudna-staden - med husbil till Kina?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev