Meny Stäng

Vägarna i Europa – våra erfarenheter

Angående vägarna så bygger Polen så det knakar, och det behövs. Bitvis är det ett lapptäcke som Sverige inte ens skulle godkänna som väg. Det som var skillnad mellan Polen och Tjeckien är att Tjeckien har små vägar och lägre hastigheter, medan Polen har högre hastigheter och mycket mer trafik, på samma små vägar. Så glöm att ha bråttom! Följ bara med mellan 50 och 80 kilometer i timmen och njut av tillvaron.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vägar i Polen och Tjeckien

Vi körde på dagarna och vi skulle inte rekommendera att köra på natten, eftersom det inte är samma vägkrav som i Sverige. Man ska inte bli förvånad när man ställer in gps:en på någon sträcka som till exempel är 20 mil, och det ska ta fyra och en halv timme. Alltså ungefär 45 kilometer i timmen i snitt, men så är det.

Tjeckien är mycket vackert att köra i, så där vill man ändå inte köra fort. Det finns mycket vackra slott och herrgårdar i både Polen och Tjeckien, som ger mer till resan.

Väg Polen
Väg i Polen

Vägar i Tyskland och Italien

Autobahn i Tyskland vet väl alla med husvagn och husbilar hur tråkig den är, men den är ju för transport. Som tur är finns det många fina rastplatser längs vägen, så det är lätt att göra små stopp.

I Italien är de inte riktigt kloka i trafiken ibland. Ingen lämnar företräde, ingen stannar för att släppa förbi varken bilar eller fotgängare, dom tänker bara på sig själva och skriker och tutar. De mindre vägarna är dessutom trånga, krokiga och fyllda av återvändsgränder, inte direkt anpassat för stora husbilar alltså …

Rastplats Tyskland
Rastplats i Tyskland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev