Meny Stäng

Hästridning i Idre – natur och lite dramatik

Annons

Igår var det dags för hästridning i Idre. Jag har ridit mycket när jag var yngre, och tycker att ridning är ett fantastiskt sätt att uppleva naturen. Peter och Billie har ridit lite grann och Pontus en gång, men alla tre var positivt inställda till dagens äventyr! Vi fick fina hästar och fick följa med guiden Mia på en härlig tur i skog och på fjäll.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Härlig hästridning i Idre

Ridturen gick genom vackert grön natur, och vi hade antingen skog runt oss eller fjällens vida vidder. Trots att alla inte ridit så mycket innan fick vi galoppera flera gånger. Det var en riktigt härlig tur på hästryggen och jag måste också säga att det gick väldigt bra för alla!

Lite dramatik

Billies häst fick för sig att backa ibland, vilket hon tydligen är van vid eftersom hon är skolad för västernridning. Helt plötsligt trodde hon att hon skulle backa och fortsatte rakt bakåt till hon hamnade rakt ner i ett djupt dike.

Hon rasade förvånat baklänges och Billie fick kasta sig av för att inte få hästen över sig. Jag vet inte om det var hästen eller Billie som blev mest förskräckt. Billie satt i alla fall upp snabbt igen. Lite dramatik, men det gick bra.

Hästridning i Idre
Billie på hästryggen

Camping i Idre

Vi står kvar på Caravan Clubs camping i Idre, som varit en bra utgångspunkt för våra äventyr här omkring. Nu när vi hunnit med både bäverspaning och ridning på resan är det snart dags för oss att rulla vidare med husbilen. Det innebär att vi kommer fortsätta norrut, mot Vindelälven! Nu önskar vi oss bara lite mer värme, för oj vad kallt det är i norra Sverige.

Idre fjäll

Prenumerera på vårt nyhetsbrev