Meny Stäng

Vissa resor är bäst efteråt

En kompis brukar säga att vissa resor är bäst efteråt, eller åtminstone vissa etapper av vissa resor. Ni vet sånt där som är ganska kul att minnas och berätta om. Men som inte är riktigt lika kul just då … Några såna resminnen nedan. Har du några resminnen som gör sig bäst efteråt?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Sjukdom och kyla i Trosa

Ibland går allt fel! Som helt nya husbilsägare åker vi till Trosa. Vi fattar absolut ingenting av hur bilen fungerar. Det är kallt inomhus, säkringen går och vatten läcker ut på hela golvet. Jag har migrän och Peter lagar middag. Jag hinner bara ta en tugga innan jag kräks på soffan …

I Sibirien utan mat

Tåget från Irkutsk (Sibirien) till Ulan Bataar (Mongoliet) tar ungefär ett dygn, men vi struntar i att packa mat för det finns ju restaurangvagn på Transsibiriska järnvägen … trodde vi ja. Tur att vi lärde känna några norrmän som bjöd på sprit, hårt bröd och Kallen kaviar.

Kallen kaviar - räddaren i nöden
Kallen kaviar – räddaren i nöden

Flykt undan oroligheter i Kenya

Och så var det ju Kenya då: Det är oroligheter i landet under valet 2007 och vi lyckas till slut fly med en taxi mellan brinnande bilvrak i slummen. Tar oss över gränser till fots, hoppar på en lokalbuss i Tanzania och går av … nånstans. Det finns inga lediga hotell, men det finns ett ledigt … tält.

Tält i Tanzania
I tält i Tanga i Tanzania

Prenumerera på vårt nyhetsbrev