Meny Stäng

Hjortstek med ugnsbakade rotfrukter

Annons

Nu var det dags för hjortstek med ugnsbakade rotfurkter. Detta gav vi oss på efter att vi testat att laga rådjur, älg och vildsvin. Vi lagade steken i ugnen och den blev riktigt god tillsammans med ugnsbakade rotfrukter, gelé och gräddsås.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Så här lagade vi hjortsteken

Vi lagade hjortsteken i ugnen, tills termometern visade drygt 60 grader. Tillsammans med hjortsteken serverade vi ugnsbakade rotfrukter (potatis, morötter och palsternacka), svart vinbärsgelé och en gräddsås smaksatt med viltfond.

Vilket viltkött är godast?

Detta blev verkligenväldigt gott! Men vad blir vår slutsats av jämförelsen då? Jo, rådjuret vinner! Det var oslagbart gott. Läs gärna också om när vi lagade rådjur och älg. Vad är din favorit bland viltkött?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev