Meny Stäng

Fyra rätters med rådjursfilé

Annons

Det var inte bara vinet som var gott när vi ordnade vin provning hemma. Maten blev också väldigt lyckad! Vi har aldrig lagat rådjur förut, men det var inte så svårt och blev fantastiskt gott. Ett tips inför festmiddagen, när man tröttnat på fläskfilén och oxfilén, är att botanisera bland fågel och vilt.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Förberedelser

Vi köpte rådjursfilén på Lulles fågel & vilt och blev väldigt sugna på att prova fler saker ur deras spännande sortiment! Här kommer bilder på menyn från igår.

Första förrätten

Gåslevermousse på smörstekt brödskiva, äppelsås och kokta äppelklyftor, serverades tillsammans med ungerskt tokajvin. Det här blev fantastiskt gott. Frukt och tokajvin passar verkligen till gåslever.

Andra förrätten

Chèvresallad med avocado och pinjenötter, på en bädd av ruccolasallad. Den här förrätten är alltid god, och dessutom enkel att göra.

Huvudrätt

Rådjursfilé med potatiskaka och ugnsbakade rotfrukter. Serverades med svart vinbärsgelé och en sås på grädde, viltfond och enbär. Rådjursfilén var underbart mör och god och tillbehören passade väldigt bra.

Efterrätt

Pannacotta med färska hallon och blåbär, serverades med ett portvin: Smith Woudhouse 2004. Pannacotta är alltid gott, och praktiskt när man ska ha gäster eftersom man kan laga den dagen innan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev