Meny Stäng

Lammfilé och rotfrukter

Det är en helt vanlig onsdagskväll, men man lever ju bara en gång, eller hur? Ikväll blev det lammfilé med ugnsbakade rotfrukter till middag. Verkligen lyxigt och riktigt, riktigt gott!

Lammfilé i ugnen

När man ska laga lammfilé i ugnen gäller det att använda termometer. Lammet blir perfekt när det tas ut vid 54 grader. Sedan virar man in köttet i folie, där det får ligga och “vila” i tio minuter för att bli helt perfekt.

Ugnsbakade rotfrukter

Potatis, palsternacka och morötter blir fantastiskt gott i ugnen, liksom lök och hela små vitlökar. Vi köper gärna de där runda små vitlökarna som bara består av en enda klyfta – de blir väldigt goda och krämiga när man bakar dem i ugnen!

Tillbehör

Lite färdig hummus och ett rött vin (Bergström!) så är middagen fullständig … Önskar er en fortsatt fin onsdagskväll!

Lamm och rotfrukter