Meny Stäng

Vår Sverigeresa 2010 – husbilsresa i norra Sverige

Förra året blev det en tur i norra Sverige med husbilen för oss (jag, Peter, Billie och Billies kusin Pontus), och jag lovade att jag skulle visa några bilder. Faktum är att det var riktigt kallt i norra Sverige förra sommaren. Som tur var hittade vi på lite att göra ändå …

Sala silvergruva

Första stoppet blev vid Sala Silvergruva. Detta var ett riktigt intressant besök. Vi fick följa med 155 meter ner i gruvan och se sviten där man faktiskt kan bo en natt. Vi fick också höra om gruvarbetarnas liv förr, och man är glad att man att man inte var gruvarbetare förr i världen …

Orsa björnpark

Resan fortsatte till Orsa där vi besökte Orsa björnpark. Här fick vi bland annat se sibiriska tigrar, isbjörnar och söta små björnungar.

Tiger i Orsa björnpark

Idre fjäll

På campingen vid Idre stod vi fint med husbilen, även om det var kallt. Här fanns gott om renar och vi höll nästan på att krocka med en på väg upp från ICA-butiken …

Idre fjäll

Bäversafari i Grövelsjön

På bilden nedanför befann vi oss på bäversafari i Grövelsjön. Det blev en trevlig kanottur och vi fick också lära oss en hel del om bävrar. Var bävrarna höll hus har jag dock ingen aning om …

Kanot

Ridning i Idre

Peter på hästryggen i Idre. Det blev lite dramatiskt när Billies häst trodde att hon skulle backa, och inte såg diket bakom sig. Jag vet inte vem som blev mest förskräck, Billie eller hästen …

Hästridning Idre

Forsränning i Vindelälven

Såhär glad såg jag ut INNAN forsränningen. Nu kan jag skryta om att jag har gjort det, men jag tänker inte göra det igen. Det beror förstås på att jag är lite harig av mig när det gäller vatten. De andra skulle säkert göra om turen. Spännande och mycket adrenalin!

Forsränning Vindelälven

Pite havsbad

Pite havsbad var ju fint, men vad gör man vid ett bad när det är iskallt …? Spelar äventyrsgolf inomhus kanske? Det gjorde vi, och vi testade också den artificiella solterrassen.

Äventyrsgolf Pite havsbad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev