Meny Stäng

Mandelmusslor – stora runda musslor

Annons

Jag trodde att mandelmusslor var kakor, men inte enbart tydligen. När vi var på Coop igår hittade vi en sorts musslor som vi aldrig sett förut och det hette just mandelmusslor. Nyfikna som vi är så köpte vi ett nät.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vad är det här för musslor?

Musslorna tycks heta “Glycymeris glycymeris” på latin, men vår nyfikenhet är ändå inte riktigt stillad. Var finns de här musslorna nånstans i sitt naturliga tillstånd? Hur brukar man tillaga dem? Jag har försökt googla, men “mandelmusslor” genererar bara träffar om kakor … Någon som vet mer?

Vad tyckte vi om musslorna?

Vi kokade musslorna på samma sätt som man brukar koka blåmusslor. Tyvärr blev vi nte överförtjusta. Vi tyckte att musslorna var lite hårda att tugga på, och att andra musslor är godare. Å andra sidan vet vi inte hur man bäst ska hantera eller servera dem. Någon annan som har provat?

Mandelmusslor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev