Meny Stäng

Musslor med tomat och persilja

Vi älskar god mat, framför allt fisk och skaldjur. I en vecka har vi campat med ungdomar som helst bara vill ha kött och pommes, och kanske en grillkorv ibland. Redan igår hade vi galna cravings efter skaldjur. Men hur lätt är det att få tag på färsk fisk och färska skaldjur på en måndag?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Inhandling av skaldjur

Alltså gjorde vi en raid idag. På Coop hittade vi laxpaté och blåmusslor och på Hemköp hittade vi räkor. Räkorna var dessvärre gamla (vi ska lämna tillbaka dem imorgon) men musslorna smakade underbart! Här är vårt nya recept (en kombination av ett recept på Tasteline och minnen från Kanada):

Du behöver

Ett nät musslor, en lök, en vitlöksklyfta, 4 dl vitt vin, 2 dl matlagningsgrädde, några tomater och lite persilja.

Gör så här

Skölj musslorna och släng de som inte stänger sig. Finhacka lök och vitlök och fräs i smör i en kastrull. Tillsätt vinet och musslorna. Koka på hög värme under lock i ca 2 min, tills musslorna öppnat sig. Lyft ut musslorna och lägg i varsin djup tallrik. Häll grädde och hackade tomater i kastrullen. Koka upp och häll spadet i tallrikarna. Strö persilja över.

Musslor med tomat

Prenumerera på vårt nyhetsbrev