Meny Stäng

Att få in vatten i båten

Härom kvällen vaknade vi av att länspumpen gick igång. När det kommer vatten i skrovet startar den automatiskt och pumpar ut vattnet genom ett rör. Den sista skvätten vatten rinner dock tillbaka genom röret eftersom lutningen är ganska stark, och så börjar pumpen om …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Länspumpen

För att pumpen ska sluta måste man alltså ösa ur det allra sista själv. Det är bara små vattenmängder, men vi funderar över vart vattnet kommer ifrån. Hoppas att vi kan lösa det hela när vi tar upp båten i sommar.

Betydligt mer dramatisk historia

Dagen efter läste vi om ett betydligt mer dramatiskt fall av vatten i båt. Ett svenskt par, ombord på en segelbåt, var på väg från Florida till Bermuda när deras båt började ta in vatten i högre takt än vad de kunde pumpa ut. Vinden var hård och vågorna gick höga. Under mycket dramatiska förhållanden blev de räddade av ett lastfartyg, och fick lämna den sjunkande segelbåten åt sitt öde.

Huh, säger jag bara. Jag är imponerad av alla modiga människor som vågar segla på de stora haven. Själv tycker jag att det är ganska skönt att ligga här i hamn och guppa …

Luckan i golvet är öppen för att vi ska kunna torka ur skrovet ordentligt
Luckan i golvet är öppen för att vi ska kunna torka ur skrovet ordentligt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev