Meny Stäng

Gamla stan i Albufeira, vid Algarvekusten

Annons

Idag har vi strosat runt i Gamla stan i Albufeira. Staden är full av vita hus, restauranger och butiker med kläder, smycken och strandprylar. Det är förstås lite turistigt, men staden förlorar ändå inte sin charm. Tvärtom så gillar vi det här stället!

Lunch i Gamla stan i Albufeira

Gamla stan i Albufeira ligger på ett litet berg strax intill stranden i. Vi strosade runt en stund i kvarteren och kikade i butiker på kläder och smycken, men det blev inte av att vi köpte något den här gången. Däremot unnade vi oss en salladslunch och två öl på en restaurang vid havet.  Vi brukar vanligtvis göra en enkel lunch i husbilen men ibland måste man ju unna sig lite extra, eller hur?

Gamla stan i Albufeira ligger på en liten höjd alldeles intill stranden
Gamla stan i Albufeira ligger på en liten höjd alldeles intill stranden

Stranden i Albufeira

Gamla stan ligger precis vid stranden, som är en lång och fin sandstrand. Just är det ganska tomt på stranden, och det beror ju på att det är mitt i vintern. Att du ser någon som solar beror på att man faktiskt kan sola någon timme på eftermiddagen när solen står högt. När det blir sen eftermiddag och närmar sig kväll blir det svalt igen. På somrarna är det tvärtom riktigt hett här, och då kan det nog vara fullt på stranden!

Stranden i Albufeira är visserligen fin, men själva föredrar vi stranden i Galé, som ligger strax utanför Albufeira. Där är stranden lite mer kuperad med små mysiga vikar, vilket vi gillar. Det finns många fina platser att välja på och kommer man bara ner till Algarvekusten så är man nog inte besviken när man åker hem.

Strand Albufeira
Albufeira strand
Portugal, Albufeira

Prenumerera på vårt nyhetsbrev