Meny Stäng

Grillpremiär på däck ombord på husbåten

Äntligen var det dags för grillpremiär! För några dagar sedan invigde vi vår grill här på däck på husbåten. Det var första gången vi grillade i år, och dessutom var det första gången vi provade vår grill över huvud taget. Lite lustigt kanske med tanke på att vi köpte grillen för ett och ett halvt år sedan. Men därefter gav vi ju oss av på vår 1 år långa husbilsresa och hyrde ut husbåten …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Lite grillande under Europa-resan

Det blev inte mycket grillande under vår 1 år långa Europaresa med husbil under 2015. Vi hade med oss en liten smidig kolgrill från Weber som vi gillar, men det visade sig att det är förbjudet att använda kolgrill på nästan varenda camping i Europa.

Vi grillade några gånger när vi stod på en ställplats på grus i Portugal, men i övrigt blev det mest annan matlagning. Grillen släpade vi alltså på lite i onödan om man säger så … Men nu fick vi alltså chans att grilla på husbåtens däck istället!

Grillpremiär med godsaker

Vad hamnade på grillen den här gången då? Jo, det blev diverse godsaker som marinerad kyckling, skivad halloumi och sparris. Vi har aldrig grillat sparris förut, men det blev fantastiskt gott! Vi kokade den först 30 sekunder i en kastrull, droppade på lite olivolja och grillade därefter under några få minuter. Sparris kommer definitivt hamna på vår grill igen!

En annan favorit att grilla är ju halloumi – sååå grymt gott! Det är nästan så att jag kunnat hoppa över kycklingen och bara ätit halloumi och sparris. Å andra sidan är marinerad kyckling gott. Vi brukar välja att marinera i rödvinsmarinad. Den här gången valde vi att servera våra grillade godsaker tillsammans med lite plock, som tomat, machesallad, melon och jordgubbar. Friskt och fräscht! Vad är din favorit att lägga på grillen?

Grillpremiär med grillad kyckling, halloumi och sparris
Grillpremiär med kyckling, halloumi och sparris samt machesallad, melon och jordgubbar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev