Meny Stäng

SAS nya flygplan med internet

Annons

Ok, nu kör vi och det är inte fredag, men Peter vid flygspakarna ändå. Jag var på ett event om SAS nya flygplan Airbus A320 Neo och det var inte svårt att ”hitta Nemo”, jag menar Neo. SAS satsar stort på en ny flygplansflotta, första av 30 och det blir en hel del nya plan framöver. Gratis buss från city, check. Gratis kaffe, check. Gratis mat, check. Frös som fasen i hallen, check och ett väldigt fint plan, check. Häng med.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Många experter i hallen

Här finns VD, interiörexperter, internetexperter, flygplansexperter, testflygarna, ja name it, här finns all kunskap samlat i en hall. Vi fick självklart gå igenom säkerhetsrutinerna, så av med bälten och halssmycken och det är tur att jag inte har större örhängen, haha.

Det är coolt att kunna stå bredvid ett flygplan och känna på motorerna, me like. Det luktar nytt och det finns inget skit ens på hjulfärgen och det känns lyxigt att vara där.  Den nya Airbus A320 Neo drar 15 procent mindre och självklart tittar tillverkarna på det här lönsamhetsmässigt, vad än miljöpartiet säger. Det gör väl alla som sysslar med business.

Stor motor på flygplanet
Stor motor och väldigt coolt

Stolar och miljötänk

Inne i planet har man tänkt på vad kunderna vill ha och dom har nästan lyckats, men man kan inte få allt. Stolarna är stoppade med ull och det blir behagligare att sitta på i längden, och man sitter bra helt klart. Stolarna är smalare i stoppningen så benutrymmet blir bättre och det är lätt att ta sig förbi för den som sitter innerst.

Man kan inte få allt

Stolarna är breda och sköna men man har minskat på höjden. Det här innebär att vi som är längre än 175 cm får nacksving när vi ska sova efter en lång arbetsdag, och ska hem igen men säkerheten går först, tummen upp ändå.

Det här är gjort för säkerhet och att flygvärdinnorna ska ha en bättre överblick om vad som händer. Kanske man ska ha en nackkudde att dela ut till vissa resenärer. Förutom det så är allt miljömärkt för miljöpartiet och det är bra.

Säterna i nya SAS
Gott om benutrymme

Internet och laddning

Man har tänkt till säger SAS och har infört en USB ingång till varje stol, äntligen! SAS säger också att i början av 2017 kommer höghastighetsinternet på planet, äntligen! Att det ska ta så lång tid och då dyker en fråga självklart upp i huvudet. Är det helt plötsligt ok att ha internet på plan? Har dom byggt planet så det inte kraschar på något finurligt sätt? Om inte, varför finns det inte internet på nuvarande andra SAS plan?

VI VILL HA INTERNET PÅ FLYGNINGAR I ALLA PLAN. Jag vill inte ha den där lilla 4 tumsskärmen i sätet, jag vill ha min lap eller telefon och ett uttag. Jag tror att det finns en hel del marknadsföring i det här, men att dom ska vara så sena när alla skrek om det för 10 år sen. Snabbare beslut tack i den digitala världen om man ska ligga först.

USB laddning
USB laddning

Tillgänglighetsanpassad toalett

Handikapp toalett
Tillgänglig toalett

Längst bak i planet finns en tillgänglighetsanpassad toalett, wow. Det här är bra tycker jag och den är lite bredare och verkligen en bra idé, Det känns framtid i allt och 10 000 meters klubben kan få lite extra utrymme för sina gymnastiska övningar till sina löjliga grejer, men helt klart väldigt bra.

Lite fakta

Jag kan väldigt lite om SAS historia men vad jag förstår så har SAS den största flottan i hela Europa och då blir man stolt! SAS fyller 70 år, stolt igen! Motormullret har minskat med 50 procent på nya Nemo, jag menar Neo och det är väldigt bra jobbat.

Det är större mittgångar i planet, me like. SAS har minskat  hur många stolar det ska vara i planet för att få bättre benutrymme istället för att bara tänka förtjänst/vinst. Det här är ett kort/medeldistansflygplan som har sålt otroliga 4800 plan och som är väldigt driftsäkert, vilken hit. I helhet tycker jag om det här planet och jag ger det 4 FREEDOM poäng av 5, inte illa av FREEDOMtravel.

WIFI.se
SAS Airbus A320 Neo
SAS Airbus A320 Neo

Prenumerera på vårt nyhetsbrev