Meny Stäng

Positiva nyheter

Vi flaggade igår för positiva nyheter, för vår privata del. Vi fick gissningar om både nytt jobb och om barn på gång, men nej, det blir inga fler barn här … Det som hänt känns däremot väldigt viktigt och roligt för oss!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Från ett tidigare jobb …

Ja, ni som gissade på nytt jobb hade helt rätt! Jag (Helena) har jobbat med folkhälsoarbete inom Stockholms läns landsting och på Karolinska Institutet (KI) i drygt tio år, men när vi gjorde vår ”1 år runt Europa med husbil”-resa blev jag av med min fasta tjänst. Sedan vi kom hem i december 2015 har jag haft olika tillfälliga anställningar, mestadels på KI.

Just nu jobbar jag med ett regeringsuppdrag och håller på att gå igenom all forskning för att ta reda på vad den vetenskapliga evidensen säger om hur man kan förbättra mat- och rörelsevanor i befolkningen. Allt från hälsofrämjande insatser inom skolan till ekonomiska styrmedel och nationella policyer.

Man kan lugnt säga att jag har fullt upp och nu när det närmar sig deadline jobbar jag även hemma på helgen … Men, det uppdraget avslutas för min del den 31 januari, så vad ska jag göra sedan?

På Karolinska Institutet har jag hängt mycket under åren …

… till ett nytt jobb

Jo, den förste februari tillträder jag som strateg inom området funktionsnedsättning, på Landstingsstyrelsens förvaltning i Stockholm. Det är till att börja med ett 1-årigt projekt för att implementera Stockholms läns landstings nya policy för delaktighet för personer med funktionsnedsättning.

Jag har disputerat inom området funktionsnedsättning (och är alltså Dr inom folkhälsovetenskap), så det här känns väldigt rätt för mig. Det ska bli spännande att ta tag i något helt nytt, och fantastiskt att få jobba med en så viktig fråga.

Dessutom: jobbet blir med stor sannolikhet fast efter det första året, det ligger på promenadavstånd från vår husbåt i Pampas marina och det är betydligt bättre betalt än att jobba på KI. Kan det bli bättre? Wehooo!

Himmel
Utsikt från vår husbåt igår eftermiddag

Prenumerera på vårt nyhetsbrev