Meny Stäng

Aprilväder i marinan – från sol till snöblandat regn

Husbåtslivet känns för det mesta ganska vanligt, men ibland det är ändå inte helt ”vanligt”. Vi vaknade 04:20 igår morse av att larmet i pannrummet tjöt. Vad var det nu? Jo, strömavbrott … Vi somnade om och hoppades på det bästa, men när vi vaknade var vi fortfarande utan el. Dessutom vaknade vi till en dag med riktigt aprilväder.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Det moderna livet kräver el

Vi kollade snabbt i de husbåtsboendes Facebookgrupp och ja, alla i marinan var utan el. Och hjälp vad beroende man är av elektricitet! Utan el får man ju inte ens vatten i kranarna … Trots en lite motig morgon kändes livet toppen. Solen strålade ju! Precis innan vi skulle gå kom dessutom elen tillbaka.

Pampas marina
Vår utsikt från däck igår morse

Änder på besök

Peter promenerar med mig till jobbet varje morgon, och igår morse fastnade vi en liten stund utanför båten eftersom vi började prata med grannarna. Och då var det fler som ville vara med! Änderna hoppade upp framför oss, och Peter kom på att vi hade lite gammalt bröd som vi ville bli av med …

ankor
Frukost i marinan

Snöblandat regn

När jag promenerade hem från jobbet var det inte alls lika mysigt väder. Snöblandat regn på tvären är väl ungefär det värsta aprilvädret … Som tur är så är det alltid mysigt att komma in i husbåten. Igår var det dessutom extra mysigt eftersom Peter tänt en brasa i kaminen.

aprilväder
Samma dag som bilderna ovanför … men några timmar senare
brasa
Ruggigt ute … mysigt inne!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev