Meny Stäng

Nytt rörelselarm och direktflyg till Israel

Annons

I San Francisco finns massor av byggnader som är fyllda med start-up bolag och nytänk, för att passa in i vår digitala värld. Elin Elkehag sålde sin lägenhet i Stockholm, och sa upp sig från sitt jobb med 90 000 i månaden och drog till San Francisco. Hon hade en idé som trodde stenhårt på. Häng med!

Stillas rörelselarm

2014 trodde Elin att hon behövde 100 dagar för att utveckla idén på ett rörelselarm, ja det är 2017 nu. Många resor till Kina på många fabriker, lägenhet som kostar och man blir till slut väldigt fattig. Mycket pasta och inte ge upp är receptet. Nu har hon fått in 1 miljon dollar från ett företag som tror på hennes larm, och mer arbetsro.

Stillas rörelselarm är lika stor som en femkrona och är kopplad till en app. Lägg den gömd i handväskan och om någon tar den så ljuder ett högt larm. Stoppa den i dina barns kläder och kommer de för långt ifrån så larmar den. Människor med särskilda sjukdomar som t.ex. alzheimers kan behöva ett litet knapplarm. Listan är lång och när den släpps i år så är jag övertygad att det blir en storsäljare. Det är härligt med innovativa människor.

Rörelselarm

SAS Flyger till Israel

SAS startar en ny direktlinje till populära Eilat, beläget vid Röda havet i södra Israel, erbjuder allt från vita sandstränder, korallrev och ökenliv till nattliv. Att åka till Israel med SAS är vi helt klart intresserade av.

fiskar

Reseraketen Island

Island blir bara hetare och hetare. Fotbolls VM och  Game of Thrones har gjort vackra Island till en favorit. Det blir trångt på Island i sommar.

Viking line bygger nytt fartyg

Nytt fartyg är på gång och ska byggas i Kina. Åriset är 194 M Euro. Planerad leverans 2020.

Ny Vikingline båt

Husbilar och husvagnar ökar

Det är ett enormt drag på husbilar och husvagnar och det slår nya rekord överallt. SoliferPolar ökade sin orderingång med 65 procent 2016 och redan nu ser man en ökning med 20 procent till i år. Niesmann Bischoff blir officiell partner för hockey VM 2017. Som sagt, så går det bra i campingvärlden.

Bygga husbil

Stuguthyrning ökar

Sverige är fantastiskt och stugor har blivit en bristvara till sommaren. Bokningen på stugor har gått upp med 23 procent . Novasol AB talar om hur stuguthyrningen ser ut.

Här hyr svenskarna stuga i Sverige

  1. Gotland (22%)
  2. Skåne (17%)
  3. Öland (14%)
  4. Västra Götaland (11%)
  5. Jönköping (8%)

Top 5 som hyr stuga i Sverige

  1. Tyskar (65%)
  2. Svenskar (11%)
  3. Danskar (9%)
  4. Holländare (5%)
  5. Schweizare (2%)
Hyr stuga

Missade du förra resenyheterna? Läs Hämta bil på stan – Drive Now

Vill du få vårt nyhetsbrev?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev