Meny Stäng

Chipimplantat, fritids-mässa & bli resereporter

Annons

På måndagar (om vi inte är ute och reser) serverar vi korta nyheter om resor, camping och digital teknik. Idag handlar det bland annat om att betala sin resa med chipimplantat, om fritidsmässan i Kristinehamn och om att du kan tävla om en vecka som resereporter på Mallorca. Häng med!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Betala tåget med chipimplantat

Den 17 maj genomfördes världens första tågresa som betalades med chipimplantat. Resan, som anordnades för ett 20-tal inbjudna, gick mellan Stockholm och Uppsala och arrangerades av SJ tillsammans med Biohax International.

Resenärerna fick ett chip implanterat i handen, och biljetterna kopplades sedan till SJ-prio numret och chippet. Som med all ny teknik följer förstås barnsjukdomar, och några mindre problem uppstod när SJ:s app skulle läsa av chippen. Alla kom i alla fall med tur och retur och SJ kan stoltsera med att vara det första resebolaget i världen som genomfört en resa med chipimplantat. Kanske blir detta vanligt inom en snar framtid?

T-Centralen
Fotograf: Anna Rut Fridholm

Billigare att flyga

Enligt Ticket faller snittpriserna på flygbiljetter i sommar med nio procent, jämfört med samma tid förra året. Allra störst nedgång kan man se på flygresor till USA, men det blir också billigare att flyga till europeiska storstäder som Paris, Prag och Milano.

Fritidsmässa i Kristinehamn

Den 25-28 maj är det dags för mässa i Kristinehamns arena med husbilar, husvagnar och fritidstillbehör. Mässan gästas också av bland annat Husbilsklubbens årsmöte och av flera olika dansband.

Fritidsmässan Kristinehamn

Tallink sponsrar Summerburst

Tallink går in som huvudsponsor för Summerburst, Sveriges största festival för elektronisk dansmusik. Festivalen arrangeras i Stockholm och Göteborg i juni och några av artisterna är Justin Bieber, David Guetta och Zara Larsson.

Sponsringen är en del av Tallinks sommarkampanj ”It´s always summer on a cruise” och inkluderar aktiviteter på festivalområdena samt höstkryssningar i samarbete med Summerburst och Live Nation.

Tallink Summerburst

Bli resereporter för Kappahl och Resia

KappAhl och Resia har gått ihop om ett tävling där du kan vinna en resa till Mallorca för två och bli resereporter under en vecka. Vinnaren får utöver resa och hotell ett resekit med kläder från KappAhl och ska under resan posta dagliga reportage för KappAhls sociala kanaler.

resereporter kappahl

Missade du förra resenyheterna? Läs Kroatien, Storbritannien och Amazon

Prenumerera på vårt nyhetsbrev