Meny Stäng

Resan startar idag i Pampas marina

Annons

Jag jobbar halvdag hemifrån idag, men sedan är det dags för oss att rulla. Äntligen! 2015 reste vi runt Europa med husbilen under 365 dagar. Förra året blev det bara några husbilsturer inom landet – till Piteå och till Elmiamässan bland annat. Att få komma ner i Europa med husbilen igen känns … fantastiskt!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Städad och klar

För någon vecka sedan gjorda vi en rejäl städning i husbilen. Vi dammsög varenda millimeter, tvättade alla ytor med rengöringsmedel och tog ut alla lakan och handdukar för tvätt. Det blev ju en ganska konstig ”vinterförvaring” i år om man säger så.

I och med att husbilen brakade ihop på motorvägen och bogserades till verkstad hann vi aldrig ens med att plocka ur sängkläderna. Nu har vi i alla fall tvättat allt och igår kväll var det dags att bädda.

Husbilsliv
Peter har bäddat med rena lakan i husbilen och ”provligger” ….

Vi startar i Pampas marina

Resan startar i Pampas marina i Solna, där vi bor. Vi kommer lämna husbåten några veckor, men den kommer inte vara ensam och övergiven. Våra närmaste grannar ser till den och en av Peters söner kommer hänga där till och från.

Husbåt Pampas
Vår husbåt i motljus igår kväll

Restaurang K4

Pampas marina är fantastiskt nu på sommaren, och om det är fint väder är det egentligen grymt att hänga här varenda dag. Den tidigare Sjökrogen har bytt ägare och nu har istället restaurang ”K4” öppnat. De har renoverat och gjort i ordning så att det ser supermysigt ut, men vi har inte hunnit testa maten ännu. Berätta gärna vad du tycker om du kikar förbi i sommar!

K4
Kvällshäng på restaurang K4 i Pampas marina

Vi rullar söderut

Idag rullar vi alltså söderut, med siktet inställt på Polen och Tjeckien. Vi har inte bestämt hur långt vi ska köra eller var vi stannar. Allt vi vet är att vi tar färjan från Trelleborg till Swinoujscie på fredag eftermiddag.

Vi uppdaterar som vanligt under resan med ett inlägg varje morgon klockan 06:00. Enda undantaget blir på lördagar då du istället kan följa vår gästbloggare Elisabeth Haug på hennes och familjens husbilsresa genom Europa ner mot Kroatien.

Pampas husbåtar
Vy över Pampas marina igår kväll

Prenumerera på vårt nyhetsbrev