Meny Stäng

Smakprov på vinter i Stockholm

I år längtar jag (Helena) verkligen efter snö och vinter, av någon anledning. Just nu är det mörkt, kallt och fuktigt ute – det vill säga det absolut värsta vädret. Men tidigare i veckan fick vi faktisk ett smakprov på vinter i Stockholm. Lika bra att glädja sig åt det, eller hur? Och så har vi kollat in årets julskyltning på NK!

Några dagar med vinter i Stockholm

Norrländska bloggare kryddar sina bloggar med vackra vinterbilder just nu. People in the street visar fantastiska bilder från en vinterdag i Tornedalen, Nalta Norrland promenerar genom snöklädda landskap i Åsele i Lappland och FlyingDryden överraskades av flera decimeter snö i Örnsköldsvik. Nu är det väl inte direkt så att jag vill lämna Stockholm för Norrland, men jag vill gärna ha lite av deras snö!

Jag vill också fota vackra vita vinterbilder, men hur gör man det när man bor såhär långt “söderut”?   En vit vinter i Stockholm är det ju inte så ofta man får, men vi fick i alla fall ett litet smakprov i veckan! Då kommer nästa problem … Hur ska man lyckas fota när det är mörkt både när man går till jobbet och när man går hem? Lösning: Jag fotade under en promenad från mitt kontor och till ett möte i landstingshuset mitt på dagen i tisdags. Mot alla odds, här kommer mitt stockholmska bidrag med vinterbilder!

Gamla polishuset

Gamla polishuset på Kungsholmen i snö

Snöig cykel

Snöig cykel

Landstingstomten

Ett av husen på landstingstomten, på Kungsholmen

Julskyltning på NK

I förrgår kväll råkade vi gå förbi NK:s julskyltning, som alldeles nyss öppnat upp. Superfin som vanligt ju! Jag gillar verkligen de virkade måltiderna och musen som säljer biobiljetter.

Det har hänt en hel del den här veckan, men några av de bästa sakerna har ändå varit att vi både fått snö och julskyltning! (Att det är mörkt, kallt och fuktigt just nu förtränger vi.) Vad har varit det bästa under din vecka? Hur ser planerna ut inför helgen?

Peter vid NK:s julskyltning

Peter vid NK:s julskyltning

Virkat julbord

Älskar detta virkade julbord!

Julskyltning NK

Biljetter till bio kanske?

Missade du förra Happy Friday? Läs Katalonien på besök i Stockholm

Missade du förra inlägget om Stockholm? Läs Avsmakningsmeny på stadshuskällaren