Meny Stäng

Riktig vinter i Stockholm – äntligen

Annons

Nu har vi riktigt vinter i Stockholm. Äntligen säger jag! Jag vet att alla inte håller med mig, men jag gillar när det blir mycket snö och riktig vinter. Allting blir inbäddat i tjock vit snö, trafiken går långsamt, människorna pulsar fram … och blir av någon anledning lite mer pratglada än vanligt. Alla vill ju prata om vädret!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Snöiga promenader till jobbet

Jag förstår ju att vintervädret ibland kan ställa till elände om man är beroende av buss eller tåg till jobbet. I sånt här väder känner jag mig alltid privilegierad som kan promenera hela vägen från vår husbåt i Pampas marina till mitt jobb.

Om du följt vår blogg ett tag vet du kanske att Peter brukar promenera tillsammans med mig. Vi kör på modellen ”det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”. De senaste dagarna (när vi haft runt 12 minusgrader) har vi dragit på skidbyxorna utanpå inför promenaden. När man inte fryser är det skönt att promenera!

Peter
Peter framför vår husbåt – redo att promenera med mig till jobbet!
Pampas
Promenadvägen över bryggorna in till land

Änder och svanar i trängsel

Peter hade ett ärende i stan igår, och gick bland annat förbi Strömbron, som går mellan Kungsträdgården och Slottet i Gamla stan. Här är vattnet strömt och fryser inte, och det är väl därför det är så poppis att hänga här om man är and eller svan. Det var riktigt trångt i vattnet!

Vinter i Stockholm
Stockholm vinter

Vinter i Stockholm med skridskor

Det finns fler är jag som gillar vintern och utnyttjar fördelarna med en riktig vinter i Stockholm. Som vanligt kan man åka skridskor i Kungsträdgården, och det var flera som passade på. Och blir man frusen så finns det varma drycker i Skridskocaféet!

Riktigt vinter i Stockholm, skridskoåkning i Kungsträdgården
Riktig vinter i Stockholm med skridskoåkning i Kungsträdgården
Skridskocafé
Kanske en värmande dryck på Skridskocaféet?

Virtuell bilfärd genom Italien

Peters ärende i stan då? Jo, han hade ett möte med den italienska turistbyrån, som för tillfället håller hus inne på NK tillsammans med en vit liten Fiat500. Mellan den 28 februari och den 4 mars kan man sätta sig i bilen och med hjälp av VR-glasögon resa runt längs den italienska kusten. Vill man så kan man också tävla om en vistelse i Italien, genom att ta ett glatt foto på plats och lägga upp på Instagram.

Gillar du vintern, eller skulle du kanske föredra att möta våren i Italien?

Fiat NK
På NK kan du just nu göra en virtuell bilfärd genom Italien i en Fiat500

Prenumerera på vårt nyhetsbrev