Meny Stäng

Katalonien på besök i Stockholm

Om du inte kan komma till Katalonien får Katalonien komma till dig. Den här veckan har varit helt galen för vår del, med events efter jobbet tre dagar av fem. På två av de här träffarna har fokus legat på nordöstra Spanien, och vad kan egentligen vara bättre när det är kallt och mörkt ute? Här kommer lite bilder från veckans mingel och alla katalanska läckerheter som vi frossat i.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Katalonien på Travel Massive

I onsdags kväll var det dags för Travel Massive-träff. Travel Massive är en internationell sammanslutning för människor som jobbar med resor, och i alla städer som har lokalavdelningar arrangeras då och då träffar. Det lite coola med detta är att man som medlem kan dyka upp på Travel Massive-träffar var som helst i världen, om det råkar passa.

Travel Massive
Travel Massive på PopHouse

Travel Massive i onsdags arrangerades på PopHouse, som ligger vid Abbamuseet på Djurgården. Den här gången var Katalonien medarrangörer, och vad bjuds man på då? Katalansk plockmat, typ pinchos, förstås! Väldigt gott, och väldigt trevligt mingel.

Massor av godsaker från Katalonien
Massor av godsaker från Katalonien

Fyra av oss ville inte ens gå hem när det slutade utan gick och hängde på en bar på Strandvägen. Inspirerade av sydliga breddgrader valde vi att sitta på den inglasade verandan. Med fällar, filtar, jackor och infravärme blev det riktigt mysigt …!

Resebloggare
Sandra från Lifsresor, Christian från Matochresebloggen och Peter från FREEDOMtravel

Costa Brava-event

På torsdagskvällen fortsatte vi med Katalonien-temat här i Stockholm. Costa Brava, det vill säga kusttrakterna i den nordöstra delen av Katalonien, bjöd in till ett event med kulinariska läckerheter.

Ostar
Supergoda ostar

Ett gäng pigga servitörer sprang hela tiden runt med nya fat och serverade sånt som kroketter med fiskstuvning, tryffelcannelloni, svamprisotto, köttsoppa och sallad med bönor och rå torsk. Till detta serverades viner från vinregionen Empordá och avslutningsvis blev det både äppelpaj och katalansk crème brûlée. Behöver vi säga att det var fantastiskt gott?

Vin från regionen Empordá
Vin från regionen Empordá

Happy Friday

Vi är glada över allt roligt som hänt den här veckan, men är också ganska trötta. Det tar på krafterna att hänga på event varenda kväll efter långa jobbdagar, haha. Hur som helst måste vi säga att vi efter dessa kulinariska upplevelser blivit riktigt sugna på resor till Spanien och Katalonien igen, där vi inte varit sedan vår långa husbilsresa 2015.

Ikväll är vi bortbjudna till vänner och i övrigt hoppas vi kunna ta det lite lugnt i helgen. Vad har varit det bästa under din vecka?

Olivgrej
Olivsnacks och friterade citronskal

Missade du förra Happy Friday? Läs 3-rätters meny med skaldjur

Prenumerera på vårt nyhetsbrev