Meny Stäng

3-rätters meny med skaldjur

Idag är det fredag och jag (Helena) är på konferens hela dagen och kommer bli sen hem. Men tills vi tar helg på riktigt kan vi tänka tillbaka på förra helgens festmiddag. I söndags blev det 3-rätters meny med skaldjur här i husbåten.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Om du följer vår blogg har du kanske märkt att Peter är inne i ett “matlagningsflow” just nu. Han testar alla möjliga nya råvaror och maträtter, inte minst när det gäller fisk och skaldjur.

Rensning av frysen

Du kommer inte tro det, men den här menyn komponerade Peter (med hjälp av diverse recept på internet) efter att han påbörjat en rensning av frysen. Vad har du längst in i frysen? Vi hade en liten hink med pilgrimsmusslor …

Vi köpte dem när vi hade gäster för en tid sedan, och nu var det många kvar. Därför blev det en 3-rätters meny med skaldjur, där pilgrimsmusslor fick ingå både i en av förrätterna och i huvudrätten. Efterrätt är inte så mycket av vår grej så det hoppade vi över …

Förrätt 1: Sardiner på bruschetta

Som en första förrätt fick vi en smörstekt liten brödskiva med supergott “pålägg”. Peter skållade tomater och stekte tillsammans med vitlök och persilja. Sedan gratinerade han sardiner med “fyllningen” ovanpå samt lite riven ost i ugnen. Och till sist la han upp allt på de smörstekta brödskivorna.

Sardoner
Sardiner bruschetta

Förrätt 2: Pilgrimsmusslor i ärtpuré

Den andra förrätten är min absoluta favorit i hela den här menyn. Sååå himla god! Om man vill kan man eventuellt gör lite mindre ärtpuré och servera på en flat assiett istället. För att göra purén kokar du ärtor och mixar dem med crème fraiche. Hela receptet kan du se i videon!

Pilgrimsmusslor med ärtpuré
Pilgrimsmusslor med ärtpuré

Huvudrätt: Skaldjursgratäng

Huvudrätten blev en gratäng med pilgrimsmusslor, räkor och kräftstjärtar tillsammans med en sås med hummersmak. Till detta serverades ugngratinerat potatismos och kokt broccoli.

Skaldjursgratäng
Skaldjursgratäng med pilgrimsmusslor, räkor och kräftstjärtar

Hur har din vecka varit?

Vad har varit bäst under din vecka? Hur ser planerna ut inför helgen?

Missade du förra Happy Friday? Läs Helgfrukostar, fiskmiddagar och årets sista husbilshelg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev