Meny Stäng

Våra mål med bloggen

Veckorna går fort och det är redan Happy Friday igen. Vart tar tiden vägen? Snart är det dessutom advent och lucia och jul … Den här veckan har varit hysterisk för oss och det har hänt saker som kommer påverka både våra framtidsplaner och vårt bloggande. Vi kan inte berätta ännu, men nästa vecka får du veta mer! Så länge: våra mål med bloggen.

Våra mål med bloggen

Mål med bloggen, måste man ha det? Nej, naturligtvis inte! Man kan med fördel blogga för att det är roligt, för att skriva av sig eller för att socialisera med alla underbara människor i bloggvärlden. Vi bloggar själva till stor del av just dessa anledningar. Stort TACK till alla er underbara läsare! Det är ju tack vara er som detta är så otroligt roligt! Vi älskar att läsa era klarsynta, roliga och ärliga kommentarer, och vi utvecklas tillsammans med er.

Just eftersom bloggandet är så roligt har några mål växt fram. Vi vill att vår blogg ska vara en sida där vi kan berätta om våra egna galna äventyr samtidigt som den ska vara en sida dit man går för att hitta informativa och personliga tips om resor.

Vi vill resa mer, vi vill fylla våra resesidor med fler tips och vi vill att fler hittar till vår sida. Med tiden kanske vi skulle vilja leva på bloggandet och resorna. Ett galet mål? Vem vet … Om det inte lyckas hoppas vi ändå att vägen mot målet är så rolig, spännande och utmanande att vägen i sig självt är mödan värd.

Det gäller att ha mål att sikta mot! Här siktar Peter mot målet med en yxa på Vildmarksmässan 2016

Metoder för att utveckla bloggen

Hur gör man för att utveckla och förbättra bloggen då? Vi bollar jämt med varandra och med andra resebloggare, och provar olika idéer. Vi uppdaterar också gamla inlägg genom att till exempel lägga in större foton (hjälp vad små foton vi laddade upp i bloggens barndom!) eller ta bort inlägg som är galet pinsamma eller som länkar till sidor som inte längre finns. Men med tanke på att vi bloggat ca en gång om dagen sedan i mars 2009 så finns det ju en del inlägg att gå igenom … Puh!

Vi har också bestämt oss för att satsa och se vad en professionell firma kan hjälpa en bloggare med när det gäller sökmotoroptimering (alltså hur man skriver för att synas bättre på Google). Vi har tagit kontakt med firman Pineberry som ska analysera vår sida och tala om vad vi gör rätt och vad vi gör fel … Det ska bli väldigt intressant att höra vad de säger!!!

Mål för bloggen

Happy Friday!

Det bästa denna vecka har kanske varit att vi landat i vissa beslut … Och att vi bestämt oss för att våga satsa och sätta upp mål med bloggen! Vad har varit det bästa under din vecka? Har du några långsiktiga planer om hur du tänker framöver?

Libanesisk efterrätt
Jag avslutar med en bild på efterrätten från gårdagens libanesiska julbord med jobbet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev