Meny Stäng

Bad och shopping i Eilat

Har du funderat på att resa till Eilat i Israel? Den här orten är kanske extra känd för sitt klara vatten och sina fina dykmöjligheter, och vi har besökt både Underwater Observatory och Dolphin Reef. Men Eilat har mer att erbjuda! Det finns mycket intressant att se i omgivningarna och vi ska ge oss ut på en spännande roadtrip idag. Under tiden passar vi på att berätta om bad och shopping i Eilat, och lite om våra erfarenheter av hotell och mat.

Sol och bad i Eilat

Vädret just nu i Eilat är lite varierat. Temperaturen på dagarna ligger på strax över 20 grader, och när det är sol och vindstilla är det riktigt skönt. Då går människor i bikini och det blir snabbt fullt på solstolarna. Om det blir moln på himlen och börjar blåsa blir det genast svalare. Som i Sverige på sommaren ungefär.

Och precis som i Sverige om sommaren blir det svalt på kvällen – då är det skönt med långbyxor och jacka. Bilderna nedanför är från gårdagen, som var varm och härlig.

Bad i Eilat
Strandpromenaden i Eilat
Bad i Eilat
Stränderna är populära

Nöjesfält och Bazaar

Nära stranden finns ett litet nöjesfält och en bazaar. I bazaaren finns små stånd där man kan köpa sånt som smycken, sommarkläder och gosedjur. Många av stånden har samma utbud tyvärr, men det kan ändå vara kul att ta en sväng förbi här.

Shopping i Eilat
Bazaaren i Eilat på kvällen
Shopping i Eilat i bazaaren
Lite smycken kanske?

Ice Mall

Det finns också gott om gallerior och butiker i Eilat. Priserna är ungefär som i Sverige, men utbudet av butiker är lite annorlunda så det är ändå roligt att kika runt. Dessutom är gallerian ”Ice Mall” värd ett besök av flera skäl. Här finns inte bara shopping utan all möjlig underhållning, med allt från en stor skridskobana till spelhall, enorm klätterställning i en glob, virtual reality-upplevelser och fisk-spa.

Ice Mall och Shopping i Eilat
I Ice Mall finns en stor isrink
Ice Mall och Shopping i Eilat
Den här globen är full av gångar att klättra i och studsmattor att hoppa på …

Kings City

Inte långt från Ice Mall sprang vi på ”Kings City”, som såg imponerande ut på avstånd och visade sig vara en nerlagd nöjespark. Vi promenerade runt här en stund och det var nästan spöklikt att se de övergivna attraktionerna och torkade palmerna. Men huset är ändå coolt!

Kings city
Kings City
Kings city
Peter har tagit sig upp i ”Kings city”
Kings city Eilat
Med utsikt från Kings City

Bo i Eilat

Vi bor på ett hotell som heter Rimonim Central Park, som ligger en liten bit från stranden. Hotellet är möjligtvis ok, men vi hade väntat oss mer av ett hotell med fyra stjärnor (enligt Solfaktor, som vi bokade genom).

Kylskåpet fungerar inte (allt man stoppar in där fryser till is), balkongdörren är extremt svår att låsa, det finns ingen tvål eller liknande och de tunna väggarna skyddar varken mot grannarnas nattliga kackel eller flygplanens dånande jetmotorer utanför. Läget är ok, men att bo närmare stranden skulle kännas både mer praktiskt och mer avslappnat.

Hotell Eilat
Rimonim Central Park i Eilat
Frukost på hotellet
Vi gör egen frukost på rummet – när man inte har kylskåp får man vara kreativ

Äta i Eilat

Maten här i Eilat är bra, men ganska dyr. Här i Eilat hittar man mat från världens alla hörn – allt från sushi till italienskt. Det finns även restauranger som serverar mer traditionell israelisk mat (även om den också verkar vara influerad från olika delar av världen).

Kostnadsläget är som i Sverige och eftersom det lätt drar iväg när man ska äta ute hela tiden har vi mest ätit på enklare matställen. Här är exempel från gårdagens lunch och middag. Enkelt men gott!

Lunch i Israel
Lunch: Halloumimacka, sallad och öl = ca 220 kr/person
Falafel
Middag: Riktigt god falafel med grönsaker, hummus, pommes frites och vatten = ca 100 kr/person

Prenumerera på vårt nyhetsbrev