Meny Stäng

Häng med oss och Resia till Istrien och Slovenien i oktober!

Nu är den äntligen paketerad och klar att boka, resan till Istrien och Slovenien i samarbete med Resia i oktober! Vi ber om ursäkt för att reseplaneringen blev försenad – det var inte helt lätt mitt under alla semestrar. Nu går det äntligen bra att boka resan, och vi hoppas att du vill följa med! Vi ser sååå mycket fram emot denna resa!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Om resan

Resan till Istrien och Slovenien arrangeras av Resia i samarbete med FREEDOMtravel. Planeringen av resan startade med att våra läsare fick rösta fram ett resmål av fem möjliga, vilket resulterade i att vi fick sätta igång och planera en gruppresa till Istrien och Slovenien. Väldigt, väldigt roligt!

Peter och Helena från FREEDOMtravel följer med på resan, samt Margareta Hallin från Resia och Hallins reseblogg, som du kanske känner till. Utöver oss tre finns ytterligare 20 platser.

Istrien Kroatien

Programmet

I Istrien och Slovenien väntar sju dagar med ett späckat och spännande program. Aktiviteter och måltider som är specificerade i programmet ingår i priset. Observera att dryck inte ingår i några måltider.

Dag 1 – lördag 6 oktober

Vi bor i medeltidsstaden Porec

Vi flyger med Norwegian från Stockholm Arlanda 07:15, och landar i Zagreb 09:50. Här väntar en buss, som tar oss med till den vackra sekelskiftesstaden Opatija där vi äter en gemensam lunch på restaurang Ruzmarin och ser oss om under några timmar. Vi fortsätter sedan till den medeltida staden Porec, där vi checkar in på Molindrio hotell och äter middagsbuffé.

Dag 2 – söndag 7 oktober

Vingård

Efter frukost på hotellet blir vi hämtade av buss som tar med oss till Livade. Här får vi chans att promenera runt på en tryffelmarknad och delta i tryffeldagarna som pågår. Det blir även ett besök på en kroatisk vingård. När vi är nöjda med tryffel och vin blir det buss tillbaka till hotellet, där vi äter middagsbuffé.

Dag 3 – Måndag 8 oktober

Arena i Pula

Efter frukost på hotellet tar bussen med oss till Pula. Här gör vi ett besök på amfiteatern Arena, en av de största och bäst bevarade amfiteatrarna i världen. Lunch äter vi på egen hand i Pula. Vi fortsätter sedan med båttur till ögruppen och nationalparken Brijuni, ett gömt paradis där Jugoslaviens president Tito hade sitt sommarresidens. Efter utflykten tar bussen oss tillbaka till hotellet, där vi äter middagsbuffé.

Dag 4 – Tisdag 9 oktober

WIFI.se
Den vackra staden Rovinj

Efter frukost tar bussen med oss till medeltidsstaden Rovinj, som ligger vackert på en liten halvö. Här får vi möjlighet att ströva runt bland trånga gränder, butiker och restauranger eller ta oss upp i kyrktornet för utsikt över hela staden. Eller varför inte ta ett dopp från klipporna? Lunch äter vi på egen hand i Rovinj. Efter utflykten blir det buss tillbaka till Porec, och på kvällen väntar en gemensam middag på den charmiga restaurangen Sv. Nikola vid havet.

Dag 5 – Onsdag 10 oktober

Piran i Slovenien

Efter frukost är det dags att lämna Kroatien och åka vidare in i Slovenien. Bussen tar oss till staden Piran, som ligger vackert på en udde vid Adriatiska havet. Vi checkar in på hotell Piran och har sedan resten av dagen fri tid för att upptäcka denna vackra stad. Den som vill ta trapporna upp i klocktornet i St. George’s Parish Church kan också få en fantastisk utsikt över hela staden. Kvällens middag är på egen hand.

Dag 6 – torsdag 11 oktober

Sjön Bled i Slovenien

Vi startar med frukost på hotellet och hoppar sedan på bussen mot sjön Bled. På vägen stannar vi vid den imponerande stora Postojnagrottan, där vi möts av ett fantastiskt underjordiskt landskap. Här äter vi också gemensam lunch på restaurangen Smrekarjeva Domacija. Vi fortsätter till sjön Bled där vi gör en båttur till ön Bled och bland annat ser Bled Castle. Efter dagens utflykt tar bussen oss tillbaka till hotellet i Piran. Kvällens middag är på egen hand.

Dag 7 – fredag 12 oktober

Sloveniens huvudstad Ljublana

Efter frukost på hotellet tar bussen med oss in till Sloveniens vackra huvudstad Ljubljana. Här äter vi en gemensam lunch på restaurang Hisa Pod Gradom och därefter blir det en gemensam guidad tur, då vi får lära oss mer om denna intressanta huvudstad. Efter dagens utflykt blir det buss tillbaka till hotellet. Kvällens middag är på egen hand.

Dag 8 – lördag 13 oktober

Efter frukost på hotellet tar bussen med oss till flygplatsen i Zagreb. Klockan 10:30 avgår flyget från Zagreb till Stockholm med Norwegian.

Istrien

Boka snarast för att få en biljett!

Priset för hela resan, inklusive flyg, hotell, bussar samt de utflykter och måltider som är specificerade i programmet (exkl. dryck) är 12 295 kronor inkl. moms i delat dubbelrum (1490 kronor tillkommer om man vill bo i enkelrum). Det finns bara ett begränsat antal biljetter till denna resa, så om du vill vara säker på att komma med är det bäst att boka så snart som möjligt!!! Du anmäler dig till resan genom att boka på denna länk till Resia. Observera att det är först till kvarn som gäller!

Chans att vinna två biljetter

Om bara några dagar kommer vi ut med en tävling där du har chans att vinna två biljetter till resan. Om du vill vara säker på att få en plats bör du dock inte vänta med att boka!!! Om du bokat en biljett och har turen att vinna, behöver du naturligtvis inte betala dina biljetter.

Hoppas att du vill följa med! Vi ser oerhört mycket fram emot att få göra den här resan tillsammans med Resia och … dig!? Om du har frågor kan du självklart skriva en kommentar eller skicka ett mejl till oss!

Mysiga gränder i Rovinj

Uppdatering: Vi måste tyvärr meddela att denna resa är inställd på grund av för få anmälningar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev