Meny Stäng

5 resmål – du väljer och vi reser (tillsammans)!

FREEDOMtravel + Resia = sant! Vi har varit sprickfärdiga av längtan efter att få berätta om detta roliga samarbete, och nu är det äntligen dags! Nu har du möjlighet att åka på en exklusiv gruppresa tillsammans med oss i början av oktober, i samarbete med Resia. Vi kommer att ha ca 20 biljetter för ett specialpris, och en tävling om att vinna två biljetter till denna exklusiva resa. Vill du resa med oss? Först måste du hjälpa oss att bestämma vart vi ska åka!

Hur går det till?

FREEDOMtravel och Resia har tillsammans valt ut fem fantastiska resmål. Vi planerar att resa under en vecka, med avgång runt den 6 oktober 2018. Vi tycker att detta ska bli så otroligt roligt, och hoppas verkligen att du vill hänga på!

5 resmål – Vart ska vi åka?

Nu behöver vi din hjälp! Vi presenterar fem resmål, och vi vill att du hjälper oss att välja genom att berätta vilket eller vilka resmål du vill resa till, eller läsa om. Har du fler favoriter så får du gärna numrera dessa i ordning. Det resmål som får flest röster – dit reser vi!

Du kan rösta fram till och med lördagen den 12 maj. Så fort vi vet vilket resmål som vinner, så börjar vi arbetet med att skräddarsy resan tillsammans med Resia. Detta kommer bli en exklusiv resa, med aktiviteter och utflykter utvalda för oss! Här kan du läsa om de fem alternativen:

1. Slovenien & Istrien (Kroatien)

Vi reser till Slovenien med vackra Ljubljana, Postojnaagrottan och Predjamaslottet. Vi fortsätter till Istrien där vi smakar av tryffel, som har sin högsäsong i oktober. Vi besöker underbara halvön Rovinj och går i  kullerstensgränderna i höstvärmen. Här kan vi också uppleva nationalparken Brijuni utanför Fazana och Titos gamla sommarställe, samt världens minsta stad Hum. Kan det vara något?

Slovenien
Sjön Bled i Slovenien
Postojnagrottan
Åka i Postojnagrottan är en av 5 resmål

2. Tjeckien

I Tjeckien kan vi uppleva underbara Prag, med stadsvandring och båttur. Vi fortsätter till den fantastiskt fina staden Brno, där vi besöker vingårdar och stora vackra slott. Här får vi bland annat en exklusiv visning av sommarslottet Lednice som familjen Lichtenstein byggde. Vi kan också få se Centraleuropas största vintunna i den charmiga staden Mikulov, och ta oss till Punkva caves där vi åker båt i grottorna norr om Brno. Också ett bra alternativ?

Karlsbron i Tjeckien
Karlsbron i Tjeckien
Lednice
Slottet Lednice

3. Malta & Gozo

Malta och systerön Gozo är, enligt oss, en pärla i medelhavet. Förläng sommaren och upplev Maltas spännande historia och den vackra huvudstaden Valletta. Här kan vi strosa längs strandpromenaden i St Julians och Sliema, och ta en båttur till Gozo där vi upplever citadellet i Victoria och smakar på öns lokala ekologiska produkter. Kanske blir det också en tur till den underbara ön Comino med sitt kristallklara vatten. Varför inte?

Malta Valletta
Valletta på Malta
Comino Malta
Comino

4. Portugal

I Portugal besöker vi den charmiga huvudstaden Lissabon, som bjuder på fantastiska utsiktsplatser och turer med spårvagn upp och ner för de omtalade sju kullarna. Vi besöker också sagoslottet Sintra, som med sina tinnar och torn är upptaget på Unesco:s världsarvslista. Dessutom upplever vi tillsammans  färgglada kuststaden Porto. Spännande eller?

Lissabon
Lissabon
Slottet Sintra i Portugal
Slottet Sintra

5. Storbritannien

I sydvästra England ligger Cornwall med sin dramatiska kuststräcka, puderfina stränder och turkosa vatten. Vi upplever Bath och de romerska källorna under jord som hittades i slutet av 1800-talet, och vi går i Jane Austens fotspår.

Nyhetsbrev

Vi upplever också Cardiff med sina fästningar samt smakar cheddarost och ser ånglok som tuffar genom det gröna landskapet. Kanske får vi möjlighet att göra en tur med kanalbåt och uppleva en av de högsta tidvattenskillnaderna i världen på sina 15 meter. Skulle det fungera?

Kusten i Cardiff kan vara ett av 5 resmål
Kusten i Cardiff finns bland 5 resmål
Slottet Conway i Wales
Slottet Conway i Wales

Vad skulle du vilja uppleva?

Du kan rösta antingen genom att kommentera på bloggen, eller genom att skriva på Facebook eller Instagram. Efter den 12 maj räknar vi ihop alla röster. Det resmål som får flest röster – dit reser vi. Och vi hoppas att du hänger på! Det blir Peter & Helena Bergström från FREEDOMtravel samt Margareta Hallin från Resia och Hallins reseblogg som åker med er på resan.

Vill du anmäla intresse?

Efter den 12 maj kommer vi berätta vilket resmål det blir, samt vad resan kommer att kosta. Då presenterar vi också en tävling där det finns chans att vinna biljetter till resan. Är du intresserad av att följa med på gruppresan oavsett vilken destination det blir? Mejla oss på kontakt@freedomtravel.se så tar vi kontakt med dig!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev