Meny Stäng

Ett skadat knä – och 12 timmar på närakuten

Annons

Hur spenderade du din måndag? Vi spenderade den med 12 timmar på närakuten. I varje fall Peter. Jag (Helena) kom dit först efter jobbet. Peter har haft ont i ett knä ett bra tag, och den senaste tiden har det blivit värre …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ett skadat knä

Peter har haft ont och varit stel i vänster knä ett bra tag. Det började på slutet av sommarens husbilsresa, och vi tänkte att det berodde på att han satt så länge i samma ställning när vi körde hemåt. Vi hoppades att det skulle ge med sig med vila, anti-inflammatoriska tabletter och lugna promenader, men icke. Istället blev det värre.

I måndags ringde han vårdcentralen, men eftersom de inte hade någon tid förrän den 25 oktober (!) rekommenderade de honom att åka till Närakut Haga vid Karolinska sjukhuset. Så det gjorde han!

12 timmar på närakuten

Man är förstås beredd att vänta länge på en akutmottagning och Peter betalade parkeringsavgift för sex timmar. Men det hela tog tolv timmar …

Personalen bad faktiskt om ursäkt, kallade oss “det tålmodiga paret” och sa att de “hade velat ge Peter ett klistermärke för hans tålmodiga väntan om de hade haft något”. (Peter sa att det går lika bra med en stor stark, men där gick tydligen gränsen, haha.) Att vi fick vänta så länge berodde på att de av misstag råkade skicka hans remiss till röntgen till Huddinge …

Hur gick det då? Röntgen visade på kalk i knäet, och läkaren menade att det skulle gå att åtgärda relativt lätt med en kortisonspruta, lite medicin och eventuellt lite fysioterapi. Tyvärr har vi inte märkt någon effekt av sprutan ännu, men vi hoppas att vi kan ge lite “happy” besked på Happy Friday. Och bilen? Ja, om vi får hjälp med knäet är ju en p-bot på 300 kronor inget större bekymmer.

Skadat knä

Trötta

En hel dag på akuten tar på krafterna och igår var vi väldigt trötta, särskilt jag (Helena) även om det kanske borde ha varit tvärtom? Peter såg i alla fall till att skämma bort mig med en fantastiskt god middag efter jobbet: färska tonfiskmedaljonger med klyftpotatis och vindruvssallad. Väldigt mycket bättre än måndagens varmkorv från pressbyrån i Karolinska sjukhusets entré!

Tonfisk med vindruvssallad
Vindruvssallad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev