Meny Stäng

Campingkedjor slås ihop, fler Gotlandsfärjor och resetrender 2019

Även om det är riktig vinter ute så känns det lite som vår när vi tittar in mejlkorgen. Det kommer nämligen fler och fler pressmeddelanden som handlar om camping eller om sommarsemester i Sverige. Denna veckas nyheter handlar om camping, Gotlandsfärjor, Döda havet-maraton och om 2019 års stora resetrender. Bland annat.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nordic Camping och First Camp slås ihop

En ny och rekordstor campingkedja bildas när Nordic Camping & Resort och First Camp, slås samman. Campingbranschen i Sverige går bra, samtidigt som behovet är stort av investeringar, utveckling och digitalisering. Målsättningen är att bilda en ny förstklassig campingkedja, och affären väntas slutföras i februari. Den nybildade campingkoncernen får 700 anställda och har 40 anläggningar i Sverige och Danmark.

Malmköpings camping

Fler färjor till Gotland

Destination Gotland har öppnat bokningen för sommarens resor till och från Gotland. Nytt för i år är att tre stora fartyg kommer vara i drift samtidigt, varav två på linjen mellan Visby och Nynäshamn. Det nya fartyget M/S Visborg ser lite annorlunda ut mot tidigare fartyg, och har bland annat en avskild barnsalong samt numrerade vilstolar i direkt närhet till restaurangdelen.

visby

Dometic lanserar nytt portabelt batteri

Dometic PLB4o har utvecklats för att klara de tuffa krav som ställs vid utomhusanvändning. Användningen av litiumjärnfosfat gör att batteriet blir både lätt och kompakt, skriver Dometic i ett pressmeddelande. Batteriet är utformat för att driva kylboxar en hel helg, 12 V-förbrukare och USB-tillbehör och kan laddas via 12 V, solpanel eller 230 volt.

Världspremiär för Döda havet-maraton

Nu lanseras ett nytt Maraton, Döda havet-Maraton, som är unikt eftersom det springs på stränder och ökenlandskap och är beläget på jordens lägsta punkt, 430,5 meter under havsnivå. Loppet arrangeras den 1 februari 2019 i Israel. I samband med detta maraton arrangeras tre andra lopp i samma område, med olika distanser.

2019 års stora resetrender

Ticket listar 2019 års främsta restrender:

  • Upplevelser och äventyr – resor som varierar sol och bad (Miami, Kapstaden), kryssningar i Karibien och Medelhavet och möten med landets kultur och det lokala köket
  • Secondary cities – något mindre städer i stället för huvudstäder (Valencia istället för Barcelona)
  • Natur och friluftskänsla – vandring, cykling, safari, landsbygd
  • Digital detox – stänga av telefonerna, koppla av och njuta
Gent-flod

Missade du förra resenyheterna? Läs Slopad roaming, flyg till Tibet och 1 år på hotell

Prenumerera på vårt nyhetsbrev