Meny Stäng

Slopad roaming, flyg till Tibet och 1 år på hotell

Operatören Tre slopar roamingen i 50 länder utanför EU, två nya kinesiska flygbolag börjar flyga regelbundet från Helsingfors och en finsk influencer ska flytta in på ett hotell i Helsingfors … i ett helt år. Det är några av veckans resenyheter här på FREEDOMtravel. Som vanligt vill vi höra dina reflektioner och tankar på veckans nyheter!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Tre slopar roaming i 50 länder

Sommaren 2017 togs roamingavgifterna bort i hela EU. Nu utökar operatören Tre erbjudandet och gör det möjligt att surfa som vanligt på semestern i ytterligare 50 destinationer utanför Europa. Med den nya tjänsten ”3Världen” kan man nu surfa utan extra kostnader i sammanlagt 80 länder, bland annat Australien, Indien, Malaysia, Nya Zeeland, Sri Lanka, Thailand, Turkiet, USA och Vietnam.

Mobil på resan

Airtours lanserar Agadir

Researrangören Airtours, som är specialister på weekendresor samt sol- och badresor, lanserar Agadir i Marocko som årets första nya destination. ”Agadir är en modern stad med franska influenser och en fantastisk sandstrand. Det är en mycket bra destination för den soldyrkande resenären som önskar en kortare flygresa till solen under vintern”, säger Stefan Chatzopoulos, informationschef på Airtours.

Agadirs hamn

Nya kinesiska flygbolag flyger från Helsingfors

Två nya kinesiska flygbolag, Juneyao Air och Tibet Airlines, börjar i vår regelbundet flyga mellan Helsingfors och flera olika destinationer i Kina. Flyglinjerna erbjuder ökade möjligheter för både business och turism. Kineserna kan uppleva vintersport, finsk bastu och rensafari, och vi nordbor kan till exempel uppleva Tibet eller Shanghai.

Kinesiska flygbolag

Tre nya husbilar från Niesmann+Bischoff säljer bra

Niesmann+Bischoff rapporterar om stark efterfrågan på de tre nya modeller som premiärvisades på Caravan Salon i Düsseldorf  i höstas. ”Vi hade knappast förväntat oss att ruschen efter de tre modellerna redan från början skulle vara så stor”, säger Niesmann+Bischoffs vd Hubert Brandl.

Modellen Arto 88 LF bjuder på rymligt lyxbadrum och bekväm queensbed, Arto 88 B har en bar-planlösning och Flair 920 EK, som är bästsäljaren i serien, utmärks av ett kök med rymd och komfort.

NIESMANN+BISCHOFF – Arto – Arto 88 B

En finsk influencer ska bo 1 år på Clarion i helsingfors

Den finska influencern Joonas Pesonen ska bo på Clarion Hotel i Helsingfors under 1 år, när hotellet satsar på en helt ny sorts marknadsföring. ”Detta är det galnaste jag någonsin gjort – som tur är följer mina krukväxter med”, säger han. Joonas flyttar in den 1 februari, och kommer dela med sig av sina upplevelser på sina sociala kanaler.

Missade du förra resenyheterna? Läs WiFi på flyget, mörk turism och säkra flygbolag

Prenumerera på vårt nyhetsbrev