Meny Stäng

Klimatsmarta val och linbana till salu

Annons

Vi närmar oss slutet på påsken och vi hoppas att du haft en fin påskhelg! Här är det förstås dags för resenyheter. Många resenyheter just nu handlar om klimatsmarta val inom resebranschen. Det är viktigt för företagen att hålla sig framme på det här området, och det är förstås positivt! Idag kan vi också tipsa dig som är sugen på att köpa en linbana att läsa extra noga.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Sol och värme lockar mer än påskmat

Firade du påsk hemma eller utomlands i år? Enligt ett pressmeddelande från eBeach.se var det i år många som ville byta ut påskbuffén mot en utlandsresa. Hela 75 procent ville tillbringa påsken i solen och värmen, medan 11 procent ville besöka en storstad. Följande resmål var mest populära, enligt bokningsstatistik:

  1. Rhodos
  2. Kreta
  3. Barcelona
  4. Cypern
  5. Costa del Sol
Torre del mar

Researrangörer klimatkompenserar flygresor

För någon vecka sedan skrev vi om att flygbolaget BRA klimatkompenserar alla flygresor som bokas från och med den 1 april. Nu skriver TUI att de från den 1 maj klimatkompenserar för alla nordiska kunder som reser med bolagets egna flygbolag, samt för de som bor på något av TUIs egna hotell. Ungefär samtidigt skriver Ving i Norden att de från den 29 april klimatkompenserar för alla 1,5 miljoner gästers flygresor.

flyg

Semesterbussar kör klimatsmart

Det är inte bara flygen som vill marknadsföra sig med klimatsmarta val, utan också bussresearrangörerna. Nu satsar Bergkvarabuss-ägda Scandorama och Ölvemarks Holiday på det förnybara, fossilfria och klimatsmarta biodrivmedlet HVO. Från och med 1 juni kan alla Scandoramas och Ölvemarks Holidays bussar köras på HVO, vilket minskar koldioxidutsläppen med upp till 90 procent.

Ölvemarks holiday
Ölvemarks Holiday, foto: Ola Sjögren

Mobil och böcker viktigt för soloresenärer

Nära varannan svensk är positiva till resa på egen hand. Detta visar en Sifo-undersökning som Airtours låtit genomföra. Drygt tusen personer i ålder 16-79 år tillfrågades om vad som är viktigast att ha med på en solosemester, och här är resultatet:

  1. Mobilen (49 %)
  2. Böcker (21 %)
  3. Kamera (12 %)
  4. Läsplatta (5 %)
  5. Dator (3 %)
Boktips

Världens längsta linbana till salu

Om du är sugen på att köpa en linbana så är det läge att slå till just nu. Linbanan mellan Mensträsk och Örträsk användes från början för att transportera malm, men från 1989 blev den 13,6 kilometer långa linbanan istället ”världens längsta passagerarlinbana”. Idag står linbanan stilla och åtgärder krävs för att den ska kunna användas igen. Väntar månne en spännande framtid för denna fina plats?

linbana

Missade du förra resenyheterna? Läs Husbilsfirma expanderar – och hotline på Island

Prenumerera på vårt nyhetsbrev