Meny Stäng

Husbilsfirma expanderar – och hotline på Island

Annons

Redan måndag igen!? Veckorna går så fort … Vi fortsätter med lite nyheter som visar att svenskar vill åka mer tåg, i varje fall inrikes. Vi kan också berätta om en husbilsfirma som expanderar, om en isländsk hotline med insidertips från isländska buddys och om världens djupaste pool, som just nu byggs i Polen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Svea husbilar expanderar

På bara två år har Svea Husbilar blivit Sveriges största husbilsförmedlare, enligt ett pressmeddelande. Bolaget har sedan starten 2016 gått från en omsättning på 5 miljoner till 138 miljoner 2018, med 20 anställda.

Nu har bolaget skrivit ett avtal med SEB som ger Svea husbilar möjlighet att ytterligare stärka sin position. Företaget har idag två anläggningar (Norrtälje och Borås) och målet är att inom tre år ha ytterligare tre anläggningar etablerade i Sverige.

Svea husbilar

Fler svenskar tar tåget i påsk

Fler svenskar väljer tåget i påsk, enligt ett pressmeddelande från SJ. De flesta av SJ:s nattåg mot Jämtlandsfjällen och övre Norrland är slutsålda, liksom många snabbtågsavgångar från Stockholm till Köpenhamn och Göteborg. Totalt ser påskens resande med SJ ut att öka med 10 procent jämfört med förra året. Dessa destinationer är mest populära:

  1. Stockholm
  2. Göteborg
  3. Uppsala
  4. Linköping
  5. Malmö
Tåg

Nya resmål och avgångar för Flixbus

Från och med den 11 april gäller FlixBus sommartidtabell och antalet destinationer och avgångar har därmed ökat. En av nyheterna är att FlixBus börjar trafikera Oslo Gardermoen i egen regi. Dessutom ökar man nätverket med flera städer i samband med stora satsningar på Kalmar. Här är FlixBus nya hållplatser:

  • Blekinge: Jämjö, Lyckeby, Ronneby och Karlshamn
  • Skåne: Bromölla, Kristianstad och Hörby
  • Småland: Hovmantorp, Lessebo, Kosta, Orrefors och Nybro
FlixBus

Världens djupaste pool öppnar i Polen

I år öppnar världens djupaste pool, Deepshot, i Mszczonów utanför Warszawa. Poolen ska bli 45 meter djup, vilket motsvarar höjden på ett hus med 15 våningar. Ett speciellt filtreringssystem används så att vattnet blir kristallklart. Poolen är främst för dykare och för den som vill ta dykcertifikat, men alla är välkomna och det kommer också finnas en glastunnel inbyggd i poolen, så man kan se dykarna på djupet utan att själv bli blöt.

Icelandair lanserar Hotline med insider-tips

Icelandair lanserar en ny tjänst som kallas Buddy Hotline, och som sammankopplar resenärer med en Icelandair Buddy för personliga rekommendationer. Tjänsten ska ge resenärer möjlighet till direktkontakt med den isländska lokalbefolkningen för insidertips och råd om Island. Du når en Icelandair Buddy via telefon eller Facebook Messenger.

Missade du förra resenyheterna? Läs Hit reser svenskarna i påsk – och hit vill de inte resa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev