Meny Stäng

Brist på resor, fest i Lübeck och evenemang i Sverige

Annons

Då var det måndag igen, vilket som vanligt betyder resenyheter här på FREEDOMtravel. Idag är det dessutom Sveriges nationaldag, och vi önskar dig en riktigt fin dag!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Risk för brist på resor under högsommaren

Att svenskarna är sugna på att resa råder det inget tvivel om, nu rapporterar resebolaget TUI att det finns färre resor än vanligt för den som vill resa utomlands under juli. Enligt TUI är det nära hälften så många platser kvar som ett normalt år vid den här tiden. Topplista resmål just nu:

 1. Kreta
 2. Cypern
 3. Rhodos
 4. Mallorca
 5. Kos

Sälenfjällen lanserar destinationssajten ”Sälenfjällen sommar & höst”

Sälenfjällen, norra Europas största fjälldestination, förknippas ofta med vinter och skidåkning. Men utvecklingen mot året-runt-verksamhet går fort och det är fler och fler satsar stora resurser på barmarkssäsongen som pågår en bra bit in på höstkanten. Destination Sälenfjällen har sammanställt vad som är öppet och presenterar nu hela utbudet på en egen kampanjsida på sommar.salen.se.

Norwegian köper 50 Boeing 737 MAX 8

Norwegian Air Shuttle ASA har nått en principöverenskommelse med Boeing om att köpa 50 flygplan av modell Boeing 737 MAX 8. Avtalet innehåller även optioner på ytterligare 30 flygplan. De 50 flygplanen ska levereras mellan 2025 och 2028, som sammanfaller med att nuvarande hyresperioderna för flygplanen går ut och därmed innebär en begränsad utökning av företagets nuvarande flotta. Parterna har som mål att signera det slutliga avtalet innan utgången av juni 2022.

Evenemang på gång runt om i Sverige

Just nu kommer många pressmeddelanden om evenemang runt om i Sverige, under våren och sommaren.

 • 6 juni Söderköping: Nationaldagsfirande i Brunnsparken.
 • 7 juni Söderköping: Marinen firar 500 år med ceremoni i Söderköping. Marsch med Marinens musikkår, avtäckning av minnessten på Fiskartorget, allsång för barn och annat.
 • 9 juni Lidköping: International Food Festival går av stapeln, med marknad på Torgbron.
 • 21 juni Solna: Säsongspremiär i Solna för The Winery Hotels sommarprogram med vinprovningar, matupplevelser, bubbelskola med mera.
 • 27 juni- 14 augusti Stockholm: Sommar på Naturhistoriska riksmuseet med den nya fotoutställnigen SURR!
 • 2-3 september Falkenberg: Falkenbergs Matdagar arrangeras.

Tre dagars fest i Lübeck

Lübeck bjuder den 10-12 juni in till fest på gatorna i gamla stan för att hylla konsten, kulturen och livsglädjen, ”lebensfreude”. Anledningen är den återkommande ”Hanse Kulturfestiva” som sedan 2014 arrangeras vartannat år i Lübecks mindre besökta stadsdelar. I år är värdarna för festivalen det kulturrika Domsviertel, där den charmiga stadsdelen förvandlas till en färgstark bukett av kulturupplevelser.

Veckans reflektion

Det är stort fokus på Sverige nu, och det är fint att vi svenskar upptäcker vårt egna fantastiska land. Men vi får inte glömma att det går utmärkt att resa utanför Sverige nu. Hälsningar från härliga Tyskland!

Missade du förra veckans resenyheter? Läs Husvagnsbrister, Michelinguiden och Sveriges nya underverk

Prenumerera på vårt nyhetsbrev