Meny Stäng

Husbilsresa i Estland – med start i Tallinn

Äntligen är vi iväg på husbilsresa i Estland, för att utforska landet under tre veckor! Vi startade med att ta kryssningsfartyget Baltic Queen till Tallinn och på vägen fick vi sällskap av Peters bror och hans fru. Väldigt trevligt! Resan var inte helt problemfri dock. Inte mindre än tre gånger glömde vi väldigt värdefulla saker på olämpliga ställen …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Med Baltic Queen till Tallinn

Vi reste med Baltic Queen, Tallink Silja, från Stockholm till Tallinn. Peters storebror Micke och hans fru Nilla bestämde sig för att hänga på och göra en Tallinkryssning. De tycker att vi aldrig ses och att vi är så upptagna. Nu när vi fyllde år i dagarna ville de ses, och det löste de genom att boka en biljett till Baltic Queen, när vi ändå skulle resa. Kul!

Baltic Queen

Den ryska restaurangen Alexandra

På kvällen valde Micke och Nilla att bjuda oss på födelsedagsmiddag på den ryska restaurangen Alexandra ombord på Baltic Queen. Jag (Helena) hade nämligen precis fyllt år och Peter skulle fylla år strax efter. Vi tackar ödmjukast!

Den ryska restaurangen Alexandra
Alexandra Baltic Queen

Vi hade en supertrevlig kväll på restaurang Alexandra. Dessutom fick vi riktigt bra mat! Till förrätt valde vi en bricka att dela på med lufttorkad skinka, inlagd vitlök, inlagda gurkor, vaktelägg, kallrökt stör och kallrökt lax. Till huvudrätt valde jag och Peter gös, och sedan avslutade vi med lite ost. Riktigt, riktigt gott!

Specialfrukost på Baltic Queen

Nästa morgon valde vi ”specialfrukost” ombord på Baltic Queen. Vi har ätit denna en gång förut, och tycker definitivt att det är värt det. Man får betala 19 euro, jämfört med 13 euro i den vanliga frukostbuffén.

Förutom att bubbel ingår så ingår massor av godsaker, som rom, patéer och goda ostar. Det som också gör det hela värt det är att man får lugn och ro, det är inte alls samma stoj och stim som i den stora frukostbuffén.

Specialfrukost Baltic Queen

Glömma saker nr 1

Jag fotade frukosten, och efteråt glömde jag min handväska med kameran i vid frukostbordet. Jag kom på det en halvtimme senare .. panik! Vi skyndade ner till restaurangen, och som tur var stod väskan kvar. Puh, vilken tur!

Specialfrukost Baltic Queen

Framme i Tallinn – glömma saker nummer 2

Micke och Nilla hade några timmar på sig att göra Tallinn innan Baltic Queen skulle vända tillbaka, och vi valde att göra dem sällskap. Vi packade med oss allt vi skulle behöva och lämnade husbilen i hamnen. ”Men, var är min mobiltelefon?”, undrade Peter när vi kommit upp till Gamla stan. Den hade han glömt på förarsätet i husbilen … Det var bara att gå tillbaka, och som tur var låg den kvar!

Tallinn

En öl i tallinn – glömma saker nr 3

Redan innan vi kom in genom portarna till Gamla stan stannade vi för en öl. Jag sprang upp på en höjd vid sidan för att fota både staden och sällskapet uppifrån. Vi hade en riktigt trevlig stund här och när vi gick härifrån så tänkte Peter inte alls på att han lämnade kvar hela sin ryggsäck …

Tallinn
En öl i Tallinn

Rådhustorget – och så gick det med ryggsäcken

Vi promenerade upp till det fina Rådhustorget, där vi spanade in de fina drakarna på Rådhuset och det gamla apoteket som funnits på samma plats sedan år 1422. Sedan gick vi och tog en pizza. Vi hade en väldigt trevlig stund ända tills Nilla (väldigt klokt) sa ”Peter, hade inte du också en ryggsäck?”

Rådhustorget i Tallinn

I Peters ryggsäck fanns dator (!), filmkamera, selfiepinne och kablar. Bland annat. Vi hade lämnat den obevakad på en uteservering i centrala Tallinn i flera timmar. Jag kan säga att hjärtat slog ganska hårt när vi, med raska steg, promenerade tillbaka till uteserveringen. Och där stod den, som om ingenting hade hänt! Snacka om tur!!!

WIFI.se
Rådhustorget Tallinn

Shopping i mysiga gränder

Lyckliga över att fortfarande ha alla våra ägodelar promenerade vi runt ytterligare någon timme i Tallinn. Vi strosade runt i alla mysiga gamla gränder och tittade i alla små butiker som säljer stickat och olika sorters konsthantverk. Nilla gjorde också några fynd.

Gränder i Tallinn

Fler foton från Tallinn

Vi avlutar med några fler foton från den fina staden Tallinn. Efter vår dag i Tallinn fortsatte vi norrut i Estland mot fler äventyr med husbilen. Under tre hela veckor kommer vi utforska landet och kolla in sevärdheter, upplevelser och campingar. Fortsätt gärna följa vår resa, här på bloggen och på @freedomtravelnews på Instagram.

Tallinn
Kyrka Tallinn
Tallinn Estland
Alla våra bästa tips om Estland. Klicka på Bilden!

Programme “Promoting Estonia as a Tourism Destination” is supported by European Union Regional Development Fund.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev