Meny Stäng

Regeringen backar om husbilsskatt – och reslust trots sämre valuta

Annons

Regeringen har tagit till sig av proteststormen kring husbilsskatten och backar efter den massiva kritiken. Nu har Skatteverket fått i uppdrag att införa flexiblare skatteregler. Det är en av dagens nyheter. Som vanligt vill vi höra dina tankar kring veckans nyhetsskörd!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Regeringen backar efter kritikstormen om husbilsskatten

Regeringen backar efter den massiva kritiken om de nya skattereglerna för husbilar, skriver Expressen. “Kritiken har varit relevant. En husbil är något annat än en bil som man kör till och från jobbet varje dag”, säger Magdalena Andersson (S).

Nu har regeringen gett Skatteverket i uppdrag att införa flexiblare skatteregler för husbilar. Det handlar bland annat om att undersöka möjligheterna för att göra det lättare att ställa av och på husbilen för spontana resor och utflykter.

husbilar

Försämrad valuta påverkar inte svenskarnas reslust

Två tredjedelar av svenska resenärer uppger att deras lust att resa utomlands inte påverkas av valutan. Detta visar en Sifoundersökning som Ticket låtit genomföra. Av de som påverkas av en försämrad svensk krona är det följande valutor som främst påverkar reslusten:

  1. Euron (62 %)
  2. Amerikanska dollarn (44 %)
  3. Danska kronan (29 %)
  4. Brittiska pundet (24 %)
  5. Norska kronan (12 %)
Pengar

Airbnb lanserar matlagningsupplevelser

Nu preseterar Airbnb ännu en kategori bokningsbara upplevelser: matlagning. Genom att laga mat tillsammans med lokalbefolkningen kan man få tillgång till lokala recept och kulinariska traditioner hos familjer över hela världen. För närvarande kan man få tillgång till 3000 recept i familjer i över 75 olika länder.

Portugisisk fiskgryta på restaurang

Norge satsar på grön turism

Norge har kommit långt när det gäller gröna lösningar och är det enda landet i Norden som har ett system med miljöcertifierade resmål, skriver Visit Norway. I början av 2019 utsågs Oslo dessutom till Europas gröna huvudstad. Såhär kan du semestra miljövänligt i Norge:

  • Res miljövänligt med tåg eller elbil
  • Besök ett miljöcertifierat resmål
  • Upplev gröna Oslo – med cykel, kajak, natur samt restauranger och hotell med hållbarhet i fokus
Norge

Verbier utsedd till Schweiz bästa skidort

Verbier har för andra året i rad vunnit som Schweiz bästa skidort i World Ski Awards. Den prestigefyllda prisutdelningen ägde rum i Kitzbühel i Österrike under lördagen den 23 november. “Verbier erbjuder en komplett lista av sport-, kultur- och avkopplingsaktiviteter”, säger Laurent Vaucher, VD för Téléverbier Group.

verbier

Mäktiga Michelin har fått upp ögonen för Slovenien

För första gången någonsin kommer Slovenien att inkluderas i Michelinguiden, skriver Sloveniens turistbyrå. Exakt vem som kommer belönas med stjärnor eller andra utmärkelser är fortfarande okänt, men den självupplärda kvinnliga kocken Ana Roš på restaurangen Hiša Franko kommer med stor sannolikhet att vara en toppkandidat. 

Slovenien
Speciality by Ana Ros, Fotograf: Dean Dubokovi

Missade du förra resenyheterna? Läs Kryssningar till Bornholm och Tyskland – och direktflyg till Tokyo

Prenumerera på vårt nyhetsbrev