Meny Stäng

Fina dagar i Stockholm – och att hitta lugnet

Annons

Happy Friday! Vi har upplevt ett gäng fina dagar i Stockholm med sol, cykelturer, museibesök och en öl på stan. Däremellan har vi känt oss både stressade och trötta, och vi gör vårt bästa för att varva ner.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Trevlig helg i Stockholm

Förra helgen i Stockholm var riktigt trevlig. En dag tog vi cyklarna för att handla, men bestämde oss för att ta en omväg och njuta av en öl på Orangeriet på Kungsholmen. Det är inte så ofta vi unnar oss sånt, så det kändes riktigt lyxigt.

En annan dag cyklade vi till norra Djurgården och kollade in två museer: Sjöhistoriska museet och Etnografiska museet. Vi blev väl lite tagna på sängen av att det var sportlov (vem håller reda på sånt?) och att museerna fylldes av extra högjudda barnaktiviteter (som karneval!). Trots det var det riktigt trevligt!

Orangeriet

Hitta lugnet i stressen

Jag (Helena) börjar inse att jag nog känner mig ganska stressad. Jag vaknar ofta på nätterna av att tankarna snurrar, och har svårt att somna om. På något ställe läste jag att man inte ska bli arg för att man inte kan sova – utan att man ska vara glad att man kommit på att man behöver stressa ner. Happy Friday alltså!

Vi är båda förkylda och trötta, men vi försöker faktiskt ta det lugnt. Peter har skjutsat mig till jobbet när jag varit som tröttast och vi försöker prioritera bort allt som vi inte behöver göra. Vi har också börjat kolla på lite TV-serier för att koppla av.

En serie som vi verkligen gillade är den brittiska serien Giri/Haji (Duty/Shame), som utspelar sig i Japan och London. Fina karaktärer, snygga filmningar och överraskande handling. En njutning att kolla på! Nån mer som sett den?

Stockholm

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är att jag insett att jag måste stressa ner. Det är inte helt enkelt, men jag försöker. Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Vår nästa resa är en pressresa till Tunisien, och den närmar sig med stormsteg. Vi har fått ett program och redan i helgen kan vi ge lite förhandsinfo om vad vi ska kika på där nere. Missa inte det!

Missade du förra Happy Friday? Läs Finbesök, oväder och reseplanering

Prenumerera på vårt nyhetsbrev