Meny Stäng

Sightseeing i Stockholm och massor av god mat

Vilken vecka! Eftersom vi hade besök från utlandet (nåja, Norge) förra veckan så blev det en hel del sightseeing i Stockholm. Dessutom blev det flera besök på restauranger och några väldigt goda middagar. Happy Friday!

Sightseeing i Stockholm

Förra veckan hade vi besök av Hannah, från @hannahlates på Instagram, som vi lärde känna i Bulgarien. Väldigt roligt! Men vart tar man med utländska gäster? Det blev promenader i centrala Stockholm, i Gamla stan och på Djurgården. Dessutom blev det besök på Hallwylska palatset och Vasamuseet. Roligt att se sig omkring i stan!

De lysande älgarna vid Berzelii Park är fantastiskt fina.

Skridskobanan i Kungsträdgården är också charmig, nästan som någonting ur en romantisk film.

Vi passerade också igenom Brunkebergstunneln en dag, och denna var starkt upplyst i rött. Själva belysningen var nog en del av ljusfestivalen under årets Nobelvecka tror vi.

Massor av god mat

Det har också blivit galet mycket god mat under den senaste tiden! I vanliga fall springer vi inte på restaurang så ofta, men det är ju skillnad när man har besök och vill visa upp stan. I slutet på förra veckan besökte vi Asian Post Office där vi beställde in ett gäng små, men naggade goda, smårätter att dela på.

En annan dag tog vi oss till en gammal favoritrestaurang i Sundbyberg, där vi bodde förut. På Libaneza i Sumpan kan man beställa in massor av grymt goda kalla och varma meze, till fördelaktiga priser. Vi älskar verkligen libanesisk mat, och på den här restaurangen är det riktigt bra!

Unity Line

Den sista kvällen när Hannah var på besök hos oss blev vi hembjudna till Christian, från Matochresebloggen, som också var med på resan i Bulgarien. Vi tog alla med oss mat och lagade tillsammans fem rätter. Väldigt roligt och trevligt!

Christian bjöd också på en spännande kall glögg. Mycket god!

Rätterna då? Jo, det blev Toast Skagen, pilgrimsmusslor i ärtpuré, sous vide-lagad torsk med palsternackspuré och lammfilé med potatismos och viltsås. gott!

Avslutningsvis hade Hannah tagit med en massa godsaker från NK i Stockholm, där hon kikat runt själv under dagen.

En väldigt trevlig kväll i glada vänners sällskap!

Även efter att Peter och jag blivit ensamma blev det lunch på stan. Inför ett möte sammanstrålade vi på Scandic Haymarket och åt en riktigt god dagens rätt!

Julshopping i vår webbutik

En annan sak som vi måste nämna är julshoppingen i vår webbutik. Varje dag packar vi paket och promenerar upp till Post Nord företagscenter. Den enda reklam vi gör för produkterna är den vi gör här på sajten, och möjligtvis på vår Instagram, men vi betalar inte för reklam just nu.

Vi skulle gärna göra det, men det känns omöjligt med tanke på att butiken redan kostar en hel del i form av lagerhållning, paketering, frakt, avtal med de som tillhandahåller betalningslösningar och lån för produkterna vi köpt in. Därför är det extra roligt att det shoppas en hel del i vår butik nu inför jul! Vill du veta vilka varor som är mest populära? Här är topp 5 under december 2021:

  1. Glasunderlägg husbilar
  2. Motivpasta husbilar
  3. Glasunderlägg husvagnar
  4. Grytunderlägg Husbil Classic
  5. Diskduk Husbil Classic

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Alltså, jag vet inte! Trots att vi är hemma så känns det som att allt snurrar lite fort just nu. Vi är glada över vintervädret och allt trevligt socialt umgänge under veckan! Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Vi har fullt upp med jobb och möten, och håller också på att planera ett annorlunda julbord inför helgen. Vi återkommer om det! Här på freedomtravel.se kommer vi nog plocka upp och skriva om resmål i Sverige som vi besökt det senaste året, men inte hunnit skriva om ännu. Missa inte det!

Missade du förra Happy Friday? Läs Lyxbio, vinterförvaring och besök från utlandet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få rabatt i webbshopen!

FREEDOMtravel avsändare