Meny Stäng

Hemmafix, finländsk temamiddag och lyxtapas

Annons

Happy Friday! På fredagarna brukar vi berätta lite om vår vecka, och som vanligt har vi fullt upp. Denna vecka har det utöver jobb och träning varit en hel del fix med både husbåt och husbil. Dessutom har vi hunnit med två riktigt lyxiga middagar!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hemmafix – med husbåt och husbil

Det har blivit en hel del hemmafix för vår del, främst med husbåten, men också med husbilen. Saker och ting måste ju underhållas! Till husbåten har vi bland annat köpt en ny bäddsoffa från Ikea. Namnet på soffan är ”Friheten”, och det kändes ju väldigt rätt till en husbåt med namnet ”Freedom”. Det krävde en lång pysselkväll för att knåpa ihop den, men till slut så!

Pyssel med att bygga ihop nya bäddsoffan …
Sådärja, den nya bäddsoffan är på plats!

Husbilen har varit inne på service, och dessutom har Peter fixat med gråvattentömningen, som läckte lite. Det är alltid nåt!

Peter tätar gråvattentömningen

Finländsk 5-rätters middag

I slutet på förra veckan var vi bjudna på en pr-middag med tema Finland. Det blev en 5-rätters finländsk meny på restaurangen Bar Nîmes, som i vanliga fall serverar fransk/italiensk mat. Det blev en både trevlig och god middag, och spännande med det finländska temat!

Redan innan måltiden bjöds vi på finlänsk ”lonkero” (Hartwall Orignal Longdrink). Måltiden inleddes därefter med crêpes vonnassiennes med laxtartar och finsk löjrom. Oj så gott!

Nästa rätt vi serverades var klassisk vorschmack, som är en finsk och östeuropeisk rätt, som är gjord av köttfärs och serveras med saltgurka och inlagda rödbetor.

Därefter var det dags för en italiensk pastarätt, med inspiration av den finske kocken Jyrki Sukula.

Vi fortsatte sedan med gös á la Mannerheim, vilket bland annat inkluderade pepparrot, champinjoner och vitvinssås.

Middagen avslutades med ”pain perdu”, det vill säga fattiga riddare på mer vanligt språk, tillsammans med drottningsylt.

Vilken middag! Mycket gott och vällagat! Nu känns det ju nästan synd att Bar Nîmes inte serverar finländsk mat i vanliga fall, även om deras fransk-italienska mat säkert också är god. Om du är sugen på att prova bra finländsk mat kan vi berätta att restaurang Hejm i Vasa har bra rykte – inte så långt för den som bor nära Umeå.

Pain Perdu (fattiga riddare) med drottningsylt

Tapas hos vänner

För vår del var matfrosseriet inte slut efter den finländska middagen. Någon dag senare träffade vi nämligen våra vänner Lennart och Beata, för gemensamma tapas hemma hos dem. Massor av gott blev det!

Marinerad bläckfisk och boquerones
Räkor med vitlök och annat gott
Tapasbricka proppad med godsaker …

Träff med en av våra gästskribenter

I veckan lyckades vi också få till en träff med en av våra gästskribenter, Anna Nilsson Spets, som bor i Belgien, men gjorde en kort visit i Sverige. Väldigt trevligt! Vi hade så mycket att prata om så vi glömde ta ett foto, men missa inte hennes härliga reportage, från när och fjärran, som du hittar genom att klicka på hennes namn!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Det känns riktigt skönt att vi börjat få ordning på både husbåt och husbil. Vi är också glada att vi fortsatt med träningen, för jodå, mellan de här lyxätardagarna har vi vardagar med jogging eller träningspass på nedre däck. Dessutom är det skönt att det fortfarande varit fint väder, nästan hela veckan!

Din tur … vad har varit bäst under din vecka?

Sundbyberg i veckan – härligt sommarväder i september

Veckan som kommer

Vi förbereder oss just nu för Seniormässan i Stockholm som arrangeras 3-5 oktober på Stockholmsmässan i Älvsjö. Vi är på plats med monter och två föreläsningar (om Finland och Åland). Ses vi kanske där? Om du köper biljetten via denna länk kan du få rabatt (100 kronor istället för 160 kronor).

Här på FREEDOMtravel kommer det också bli reportage om städer i Norrland och om husbåten, samt troligen någon gästartikel. Nu passar vi på att önska Happy Friday!

Stockholm i veckan

Missade du förra Happy Friday? Läs Husbåtsfix, äntligen träning och massor av jobb

Prenumerera på vårt nyhetsbrev