Meny Stäng

Musikal, ställplatser och dags för kryssning

Vi har varit på musikal, och det är minsann inte ofta. I veckan har vi jobbat större delen av tiden, och det har bland annat blivit en ny sida med ställplatser. Nu är det snart helg igen, och vi ska iväg på kryssning. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Lördag på stan med vänner

Förra helgen hade vi en helg på stan med vänner, det vill säga med våra vänner Lennart och Beata. Vi möttes mitt i Stockholm och startade med en tidig middag på Drottninghof Grill & Bar.

Där blev det förrätt (Chevré chaud eller toast Skagen) och huvudrätt (Filé Mignon eller pasta med tigerräkor). Gott, och framför allt trevligt att sitta och bubbla och babbla lite.

Moulin Rouge! på Chinateatern

Vi träffades tidigt för att sedan se musikalen ”Moulin Rouge!” på Chinateatern tillsammans. Det är sällan vi går på teater eller liknande, så det är bra när någon lockar med oss. Detta är en fartfylld musikal med massor av kända låtar.

Scenen på Chinateatern – innan det är dags för Moulin Rouge!

För oss var det också skönt att känna att vi var ”lediga”. Vi skulle inte skriva något reportage och behövde inte ta en massa bilder eller anteckna. Dessutom meddelades det att man inte fick ta några foton under föreställningen – bara före och efter. Vi behövde alltså inte ens fundera på att hitta några snygga fotovinklar under föreställningen, det var bara att luta sig tillbaka …

Avtackning efter Moulin Rouge! på Chinateatern

Ny sida med campingar och ställplatser i Finland

Vi roar oss inte bara, utan mestadels sitter vi vid datorerna och jobbar. Nu när vi är hemma försöker vi komma i fatt med en massa grejor som vi inte hunnit. Bland annat har vi byggt en sida om campingar och ställplatser i Finland, där vi lagt in alla ställen där vi stod med husbilen under sommarens resa – från norr till söder. Finland är ett fint campingland kan vi lova!

Campingar och ställplatser i Finland

Kryssning till Finland

I helgen åker vi till Peters mamma för att äta julbord tillsammans med henne, och därefter ger vi oss av på kryssning till Finland, tillsammans med Peters bror Micke och hans fru Nilla.

Vi kommer resa med Finnlines läckra nya fartyg Finnsirius, där vi kommer testa både middag, i ena riktningen och julbord, i den andra. Det blir också julmarknad i den fina staden Åbo, som vi besökte i somras. Nyfiken på att följa resan lite mer i realtid? Följ oss på Instagram på @freedomtravelnews!

Utsikt från Finnlines nya fartyg Finnsirius

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Att vi fått tid att vara hemma, att vi kunnat jobba i kapp lite och att vi båda hunnit med varsitt läkar- respektive tandläkarbesök. Alla dessa saker måste man ju också hinna med.

Dessutom är det trevligt att Peter är på matlagningshumör så att jag (Helena) får en massa god mat. Happy Friday! Sååå … vad har varit bäst under din vecka?

Hemlagad räksoppa i veckan

Veckan som kommer

Vi åker snart till Peters mamma och därefter på kryssning till Åbo. Detta blir troligen den sista resan i år för vår del. Men vi fortsätter förstås ändå att publicera en artikel varje morgon klockan 06:00! Under veckan som kommer blir det reportage om julmarknaden i Åbo, men också om Turkiet samt gästreportage från två olika länder.

WIFI.se

Missade du förra Happy Friday? Läs Pressresa, event och äntligen hemma

Prenumerera på vårt nyhetsbrev