Meny Stäng

Våra resplaner för 2024

Annons

Nytt år och nya planer! Så, hur ser våra resplaner ut för 2024? Som vanligt vet vi inte exakt. Några få saker är spikade, medan övrigt är halvplanerat alternativt på drömstadiet.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Resplaner för 2024

Här presenterar vi våra resplaner för 2024, så som de ser ut just nu. Vissa av dessa resor kommer bli av och vissa inte – och andra kommer kanske att tillkomma. Vi kanske borde kalla det hela för årets reseidéer istället …

Sydafrika

Vår stora vinterresa, som är i stort sett det enda i vår planering som är säkert, går till Sydafrika. Vi reser i slutet av januari och stannar i cirka en och en halv månad. Vi ska hälsa på ett sydafrikanskt par som vi lärde känna i Filippinerna förra året och vi ska resa runt i landet. Mot slutet av resan ska vi möta upp och hänga med Peters äldste son Robin och hans fru Alexandra, eftersom de ska på bröllop i Sydafrika då. Detta ska bli spännande!

Foto från bildbank … men såna här kanske man kan få se i Sydafrika?

Zimbabwe/Zambia

I slutet av Sydafrika-resan planerar vi att ta oss till Victoriafallen, på gränsen mellan Zimbabwe och Zambia, tillsammans med Robin och Alexandra. Detta ser vi verkligen fram emot!

Litauen

Det ser ut som att vi har ett samarbete, av lite annorlunda art, som kommer ta oss till Litauen i vår. Vi berättar mer när det hela är planerat och klart.

Uzbekistan

Vi besökte Samarkand i Uzbekistan förra året, i samband med att vi rapporterade från Världsturismorganisationens generalförsamling. Vi har en plan på att upptäcka ännu mer av detta spännande land, men inget är spikat ännu.

Azorerna

Vi har länge varit nyfikna på Azorerna, som ligger i Atlanten och tillhör Portugal, och vi har en idé på att försöka ta oss dit under våren. Om det blir av eller inte vet vi inte ännu.

Värmland, Dalarna, Hälsingland

Senare under våren, och under sommaren, planerar vi att rulla med husbilen. Just nu har vi siktet inställt på Värmland, Dalarna och Hälsingland. Detta är en nästan vit fläck på vår karta, så vi ser mycket fram emot att se mer av denna del av Sverige.

Norge

Norge kanske? Detta är en väldigt luddig plan. Eventuell kommer våra sydafrikanska vänner till Sverige under sensommaren och eventuellt ska vi göra någon resa tillsammans. Det skulle kunna bli i Sverige. Det skulle också vara spännande att se Norge tillsammans med dem.

Elmia-mässan

Den 11-15 september 2024 är det dags för mässan Elmia Husvagn Husbil i Jönköping. Vi kommer återigen vara på plats med Destinationstorget – det vill säga en hall med fokus på resmål, både med utställare och föreläsare.

Egypten

Vi har länge drömt om att se mer av Egypten. Det som lockar är Alexandria, Kairo och en kryssning på Nilen. Kommer vi att få ihop denna resa? Det vet vi inte ännu, men det skulle vara fantastiskt!

Resplaner för 2024 – som kommer ändras med tiden

Som sagt, våra resplaner för 2024 kommer förmodligen ändras med tiden. Det kommer inte bli exakt som vi tänker oss just nu. Några resmål kommer kanske falla bort – några andra kommer kanske ramla på. Vi berättar när vi vet mer, och du kan förstås också följa på Instagram på @freedomtravelnews.

Vad tycker du om våra resplaner för 2024? Någon resa du är extra nyfiken på att följa? Har du själv några intressanta resplaner för året?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev