Meny Stäng

Husbilspass, tulpanfrossa och europeiska cityfavoriter

Annons

Då var det måndag och resenyheter igen! Vi inleder med en nyhet om First Camps nya Husbilspass, som gick åt rykande fort. Dessutom bjuder vi på nyheter om tulpanfrossa, europeiska cityfavoriter och en massa annat.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

First Camps Husbilspass slutsålda inom 24 timmar

Efter en superlansering har First Camps nya Husbilspass sålt slut på rekordtid. Vid den första lanseringen, med 1000 pass tillgängliga, såldes samtliga pass inom ett dygn. First Camps Husbilspass kostar 299 kronor och erbjuder camping på över 65 destinationer i Sverige, Norge och Danmark för endast 250 kr per natt och är giltigt under utvalda veckor mellan vecka 1-24 samt 32-52. Trots att de nuvarande Husbilspassen är slutsålda uppmanar First Camp intressenter att hålla utkik på hemsida eller via First Camp Club för information om eventuella framtida släpp av pass.

Solvik – Kungshamn, husbilsplats vid havet

Finnlines på ny rutt mellan Malmö och Świnoujście

Rederiet Finnlines tillkännagav nyligen lanseringen av en ny färjelinje mellan Malmö och Świnoujście i Polen med första avgång den 10 april. Därmed utökar Finnlines sitt ruttnätverk och har nu förbindelser till över 20 hamnar i Europa. Färjan kommer att trafikera rutten dagligen i båda riktningarna, på morgonen från Malmö och med kvällstrafik från Świnoujście.

Första bilderna på nya fartyget Birka Gotland

Den 20 mars avgick premiärkryssningen med Östersjöns nya nöjeskryssare Birka Gotland och i påsk gjorde fartyget sin första Visby-kryssning. På fartyget har man valt att behålla Birkas gamla charm med detaljer i trä, men med en investering på 70 miljoner har man gett fartyget en rejäl uppgradering. På bilden nedan ser du terrassen, som är en av de stora satsningarna ombord. Terrassen har bytt ut pool och sollampor för att satsa på underhållning, dans samt god mat med utsikt över skärgården.

Terrassen på Birka Gotland. Foto: Martin Ridne. Upphovsrätt: Gotland Alandia Cruises

Europeiska cityfavoriter – här vill svenskarna möta våren

Rom, Prag, Barcelona och London är destinationer som toppar listan för våren 2024. Aten och Budapest kvalar in som nykomlingar på årets vårlista. Prag är bubblaren som klättrat från 7e till 2a plats, medan London tappar i rankingen från 1a till 4e plats. Här är vårens topplista, enligt resebyrån Ticket:

  1. Rom
  2. Prag
  3. Barcelona
  4. London
  5. Paris
  6. Berlin
  7. Nice
  8. Aten
  9. Milano
  10. Budapest

Sembo lanserar AI-assistent för planering av flerstoppsresor

Sembo, en av Nordens ledande resebyråer, har lanserat en ny typ av AI-assistent som ger skräddarsydda förslag på resor, transport och boenden i ett och samma flöde — och låter resenären boka och betala den AI-genererade resan med ett klick. AI-assistenten är byggd med teknik likt den bakom ChatGPT och ger resenären möjlighet att kombinera olika destinationer, transportsätt och boendealternativ för att på så sätt prisjämföra hela resan. Verktyget är helt kostnadsfritt och ger resenären betydligt mer frihet i sin reseplanering. Lanseringen är den första i sitt slag globalt.

Sofiero öppnar säsongen 2024 med tulpanfrossa

Den 18 april öppnar Sofiero slott och slottsträdgård för säsongen med nytt fullspäckat program. I utbudet syns flera utställningar samt både nya inslag och redan folkkära evenemang. Men allra först drabbas parken av tulpanfeber! När portarna slår upp kan besökarna frossa i 10 000-tals tulpaner och andra ljuvliga vårblommor. Finputsningen av det nyrenoverade slottet pågår än och slottet öppnar den 5 juni – vilket kommer att firas i dagarna fem. ”Tulipa – En liten lök med en stor historia” pågår 18 april-10 maj.

Sofiero slott. Foto: Sophie Håkansson

Veckans reflektion

Att First Camps Husbilspass sålde slut så fort visar ju verkligen att det finns ett intresse för ett sånt här koncept! Det ska bli intressant att se hur detta utvecklas! Kanske lanseras ännu fler husbilspass, eller så vill de testa och utvärdera först?

Intressant för övrigt med denna AI-utveckling! Sembos koncept är lite spännande eftersom man kan planera och boka rundresor, och inte bara ”charterkoncept”, i ett och samma flöde. Visste du förresten att du också hittar FREEDOMtravels resor hos Sembo (reklam för Sembo)?

Missade du förra resenyheterna? Läs Festivaler och konserter på gång – och aprilskämt i resebranschen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev