Här hittar du våra bästa restips om Israel – allt från vilda delfiner och Döda havet till Jerusalem och den häftiga Masadaklippan. Vi presenterar våra personliga tips på intressanta sevärdheter, spännande upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där. Längst ner hittar du ”bra att veta” inför resan, information om väder och mer restips om Israel.

Varför resa till Israel?

  1. Sol och bad – I Eilat i södra Israel finns goda möjligheter för sol och bad i Röda havet. En annan variant är att flyta runt i Döda havet.
  2. Dykning och snorkling – Det klara vattnet i kombination med ett rikt liv under ytan gör Röda havet bra för dykning och snorkling.
  3. Upplevelser med djur – I Israel kan du rida på kameler, simma med delfiner och se flamingos eller färgglada fiskar.
  4. Religiösa sevärdheter – Jerusalem är knutpunkt för tre världsreligioner och här finns omtalade kyrkor, moskéer och andra heliga platser.
  5. Antika sevärdheter – Runt om i landet finns spännande ruiner från mer än 2000 år gamla bosättningar.

Vädret just nu

booked.net

Jerusalem

Den heliga gravens kyrka

Jerusalem

Det är en upplevelse bara att strosa i Gamla stan i Jerusalem. Dessutom kan man besöka platser som Västra muren och Den heliga gravens kyrka. (2017)

Israel, Jerusalem

Qumran (Västbanken)

Qumran

Qumran

I Qumran kan man besöka ruinerna från en judisk sekt som levde här för 2000 år sedan. Det var också här man hittade Dödahavsrullarna! (2017)

Israel, Qumran

Masada och Masada-klippan

Masada

Masada

Det imponerande fortet i Masada, som byggdes på en hög klippa i öknen, byggdes för mer än 200 år sedan. Man kan ta linbana upp och tänka tillbaka på de dramatiska scener som utspelats här. (2017)

Israel, Masada

Döda havet

Döda havet

Döda havet utgör en mycket speciell miljö, med allt det vita saltet mitt i öknen. Här kan man också testa på att flyta vid ytan, lätt som en kork. (2017)

Israel, Döda havet

Ein Avdat och Avdat

Avdat

Israel, Avdat

I Ein Avdat finns en dramatisk kanjon och i Avdat finns en ökenstad, som utgjorde ett viktigt stopp under kamelkaravanerna på Rökelsevägen förr i tiden. (2017)

Israel, Avdat

Red Canyon, Eilat

Kanjon

Israel, Red canyon

Red Canyon är en häftig och intensivt röd ravin som ligger ca en halvtimmes bildfärd norr om Eilat. (2017)

Israel, Red Canyon

Eilat

Restips om Israel

Eilat

Eilat är orten för dig som vill sola, bada, dyka eller kanske uppleva delfiner eller det marina livet i Röda havet. (2017)

Israel, Eilat

Israel, Eilat

Israel, Eilat

Israel, Eilat

Väder i Israel (Eilat)

Väder Eilat

BRA ATT VETA – Mer restips om Israel

  • Valuta? Sheqel (ILS)
  • Prisläge? Dyrt (dyrare än Sverige)
  • Språk? Hebreiska och arabiska (många pratar bra engelska)
  • Se upp med? Det är huvudsakligen tryggt att resa i Israel, men på grund av konflikten mellan Israel och Palestina kan det vara bra att hålla sig uppdaterad om säkerhetsläget, i varje fall om man planerar att besöka Jerusalem eller Västbanken.
  • Tänka på? Den judiska vilodagen shabbat firas varje vecka, från solnedgången fredag kväll tills ”tre stjärnor syns” på lördag kväll. Under denna tid hålls mycket stängt.
Peter & Helena

Helena och Peter Bergström, FREEDOMtravel

Läs mer