Här hittar du våra bästa restips om Malaysia – allt från den enorma shoppingen och coola Kuala Lumpur till de vackra stränderna och det exotiska gröna. Vi presenterar våra personliga tips på intressanta sevärdheter, spännande upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där. Längst ner hittar du ”bra att veta” inför resan, information om väder och mer restips om Malaysia

VARFÖR RESA TILL Malaysia?

  1. Sol och bad – Det finns gott om långa sandstränder och klimatet passar utmärkt för sol och bad.
  2. Båtturer och vattenaktiviteter – På semesterorterna finns massor av olika båtturer och vattenaktiviteter att välja på.
  3. Djur och natur – Växtligheten är grön och det finns många exotiska djur, som man kan uppleva till exempel på en tur i mangroveträsken.
  4. Asiatisk mat – I Malaysia finns kryddiga malaysiska grytor, men också gott om thailändsk och kinesisk mat.
  5. Shopping – I huvudstaden Kuala Lumpur finns massor av stora shoppingcentra där man kan shoppa i flera dagar.

Vädret just nu

booked.net

Langkawi

restips om Malaysia

Strand Langkawi

Malaysia, Langkawi

På ön Langkawi hittar du stränder, hotell och turistliv. Langkawi är perfekt för avslappnat strandliv, gärna på ett mysigt litet hotell. (2012)

Malaysia, Langkawi

Malaysia, Langkawi

Malaysia, Langkawi

Malaysia, Langkawi

Malaysia, Langkawi

Restauranger på Langkawi

Restauranger Malaysia

Mat Malaysia

Det finns gott om restauranger på Langkawi. Maten är ok på de flesta restaurangerna, men om man vill ha extra bra mat får man göra lite research. (2013)

Malaysia, Langkawi

Malaysia, Langkawi

Malaysia, Langkawi

Malaysia, Langkawi

Moppetur på Langkawi

Moppetur Langkawi

Langkawi är en grön och fin ö, och ett sätt att se mer är att ta sig runt med moppe. Vi hyrde moppe en dag och åkte till den norra sidan. (2012)

Malaysia, Langkawi

Mangrove båttur på langkawi

Apa i Malaysia

När man är på Langkawi ska man definitivt inte missa en tur med båt ut i mangrove-träsken. Här såg vi djur som vi inte ens visste fanns! (2012)

Malaysia, Langkawi

Segeltur med katamaran på Langkawi

En annan häftig tur vi gjorde var en dagsutflykt med katamaran. Turen innefattade allt från god mat och häng i vattnet efter båten till en djungelpromenad. (2012)

Malaysia, Langkawi

Kuala Lumpur

Annonsera på blogg

KL Malaysia

Malaysia, Kuala Lumpur

Kuala Lumpur är en modern stad med stora shoppinggallerior och luftkonditionerade gångar att promenera i, för att klara sig undan den tryckande hettan. (2013)

Malaysia, Kuala Lumpur

Malaysia, Kuala Lumpur

Chinatown i Kuala Lumpur

Peter i Chinatown i Kuala Lumpur

Om man vill uppleva folkliv och myller samt kunna göra riktigt billiga shoppingfynd, ja då kan det vara värt att göra ett besök i Chinatown! (2012)

Malaysia, Kuala Lumpur

Resa runt i Malaysia

Båt malaysia

Förutom Langkawi och Kuala Lumpur finns många andra intressanta platser, såsom Borneo, Penang, Perhentian Islands och Taman Negara. Flera bloggvänner har besökt dessa ställen.

Väder i Malaysia (Langkawi)

Malaysia,Langkawi

BRA ATT VETA – Mer restips om Malaysia

  • Valuta? Ringgit (MYR)
  • Prisläge? Billigt (billigare än Sverige)
  • Språk? Malajiska (en del pratar också engelska)
  • Se upp med? UD avråder från inresa i vissa specifika områden. Det kan också vara bra att hålla koll på denguefeber, zikavirus etc. Kolla gärna aktuell reseinformation på Sweden Abroad innan avresa.
  • Tänka på? Malaysia är ett muslimskt land och det är viktigt att respektera lokala sedvänjor. Till exempel kan det vara bra att inte vara alltför lätt klädd utanför turistområden.
La Pari Pari Langkawi

Helena och Peter Bergström, FREEDOMtravel

Läs mer