Här presenterar vi våra restips för Malaysia – våra personliga tips på sevärdheter, upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där.

VARFÖR RESA TILL Malaysia?

  1. Sol och bad – Det finns gott om långa sandstränder och klimatet passar utmärkt för sol och bad.
  2. Båtturer och vattenaktiviteter – På semesterorterna finns massor av olika båtturer och vattenaktiviteter att välja på.
  3. Djur och natur – Växtligheten är grön och det finns många exotiska djur, som man kan uppleva till exempel på en tur i mangroveträsken.
  4. Asiatisk mat – I Malaysia finns kryddiga malaysiska grytor, men också gott om thailändsk och kinesisk mat.
  5. Shopping – I huvudstaden Kuala Lumpur finns massor av stora shoppingcentra där man kan shoppa i flera dagar.

Langkawi

Langkawi

Strand Langkawi

På ön Langkawi hittar du stränder, hotell och turistliv. Langkawi är perfekt för avslappnat strandliv, gärna på ett mysigt litet hotell. (2012)

Restauranger på Langkawi

Restauranger Malaysia

Mat Malaysia

Det finns gott om restauranger på Langkawi. Maten är ok på de flesta restaurangerna, men om man vill ha extra bra mat får man göra lite research. (2013)

Moppetur på Langkawi

Moppetur Langkawi

Langkawi är en grön och fin ö, och ett sätt att se mer är att ta sig runt med moppe. Vi hyrde moppe en dag och åkte till den norra sidan. (2012)

Mangrove båttur på langkawi

Apa i Malaysia

När man är på Langkawi ska man definitivt inte missa en tur med båt ut i mangrove-träsken. Här såg vi djur som vi inte ens visste fanns! (2012)

Segeltur med katamaran på Langkawi

En annan häftig tur vi gjorde var en dagsutflykt med katamaran. Turen innefattade allt från god mat och häng i vattnet efter båten till en djungelpromenad. (2012)

Kuala Lumpur

Annonsera på blogg

KL Malaysia

Kuala Lumpur är en modern stad med stora shoppinggallerior och luftkonditionerade gångar att promenera i, för att klara sig undan den tryckande hettan. (2013)

Petrona Towers i Kuala Lumpur

Petrona Towers

Det är svårt att undvika att se de mäktiga tornen Petrona Towers. Inte minst är de väldigt mäktiga att spana in kvällstid! (2012)

Chinatown i Kuala Lumpur

Peter i Chinatown i Kuala Lumpur

Om man vill uppleva folkliv och myller samt kunna göra riktigt billiga shoppingfynd, ja då kan det vara värt att göra ett besök i Chinatown! (2012)

Helena i Malaysia

Läs mer