Här presenterar vi våra restips för Sardinien – våra personliga tips på sevärdheter, upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där.

VARFÖR RESA TILL Sardinien?

  1. Vackra stränder – Det finns gott om paradisstränder med fin sand och kristallklart vatten.
  2. Båtturer – Överallt finns möjlighet att hänga med på olika båtturer eller kanske hyra båt själv.
  3. Grottor – På flera håll finns fina grottor med stalagtiter och stalagmiter som man kan besöka, ofta med båt.
  4. Grön natur – Naturen är grön och vacker, och känns omväxlande med alla berg.
  5. Trevliga städer – Många städer är relativt små och känns trevliga med gott om uteserveringar.

La Maddalena (Ö på norra sidan)

La Maddalena

La Maddalena är en vild och vacker ö på norra sidan av Sardinien, och även namnet på öns största (och väldigt charmiga) stad.  (2015)

Alghero (Nordvästra Sardinien)

Alghero

Alghero är en fin, men ganska turistig, stad med en gammal stadsdel och en stor småbåtshamn. Härifrån kan man ta olika båtturer, bland annat till grottan Grotta di Nettuno. (2015)

Grotta di Nettuno (Nordvästra Sardinien)

Grotta di nettuno

Grotta di Nettuno (Neptunos grottor) ligger strax norr om Alghero i den 300 meter höga klippan Capo Caccia. Här finns stora salar med stalagtiter och stalagmiter. (2015)

Västkusten mellan Alghero och Bosa

Bosa

På västkusten mellan Alghero och Bosa finns fina vägar som slingrar längs kusten. Vi hittade också en fin naturcamping för husbilar precis vid stranden. (2015)

Cala Gonone (Östra sardinien)

Sardinien Cala Gonone

Cala Gonone ligger vackert och dramatiskt i en bukt på Sardiniens östkust som kantas av höga branta berg. En längre strand kan nås från land, och för att nå de övriga (ännu vackrare!) krävs båt. (2015)

Costa del Rei (Sydöstra Sardinien)

Costa del Rei

Costa del Rei, på den södra ostkusten, är en vacker kust med fina stränder. Man kan parkera vid stränderna med bil eller ta in på camping Le Dune. (2015)

Cagliari (Södra Sardinien)

Cagliari

Cagliari är Sardiniens huvudstad, och naturligtvis värd ett besök! Här finns gott om restauranger och butiker för shopping. Härifrån går också färjor, till bland annat Sicilien. (2015)

Porto Pino (Södra Sardinien)

Porto Pino

I Porto Pino, långt söderut på västkusten, finns flera långa fina sandstränder med kristallklart vatten och fin botten. (2015)

 

Sardinien

Läs mer