Meny Stäng

Nu lämnar vi Sverige – mot Europa!

Nu är vi äntligen på väg mot Europa med husbilen! Vi orkade inte åka så långt den första kvällen (är nog helt slut!), men vi kom till Trosa, som blev vårt första stopp. Där var otroligt fint med fantastiskt väder och fullt av segelbåtar i hamnen. Dagen efter fortsatte vi ner till Skåne.

Stopp i Trosa

Det är helt fantastiskt att äntligen vara på väg. Vi har längtat efter denna sommarsemester sååå mycket! Det är Peter, jag och Peters yngste son Billie. Planen är att åka mot Italien, och när vi väl är där nere kommer dessutom Billies kusin flyga ner för att vara med oss under någon vecka.

Nu när man äntligen är på väg vill man förstås hinna längre än till Trosa, men vad hände? Peter blev så oerhört trött så han var helt enkelt tvungen att stanna. Jag har ju inget körkort, så om Peter är för trött för att köra har vi inget annat val än att stanna. Jobbat för mycket? Ja, helt säkert! Tröttheten när man äntligen är ledig kommer som ett brev på posten …

Vi stannade på ställplatsen i Trosa, som vi tycker är mycket bra. Här blev det en glass i solen och sedan middag innan det var dags att sova …

Småbåtar

Gammeleksgården – och mot Europa

Hur långt kom vi igår då? Vi är faktiskt fortfarande kvar i Sverige. Billie är lite besviken över detta, eftersom han hoppades att vi skulle hinna längre. Men samma sak hände idag som igår. Peter blev oerhört trött och orkade inte köra längre.

Den här natten stannade vi i Landskrona. Vi hittade till Gammeleksgården, som är en mysig gård med anor från 1700-talet. Nu är gården Bed & Breakfast och här finns även ställplatser för husbilar och husvagnar samt. Vi satt ute och åt på gårdens restaurang (jättegod mat) och sedan sov vi gott i vår husbil. Tyvärr glömde vi fota gården. Nu ska vi äntligen rulla ut ur Sverige! Mot Malmö och Öresundsbron!

Billie - på väg mot Europa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev