Meny Stäng

Recept på äpplen – förrätt, huvudrätt, efterrätt

Annons

Idag presenterar vi fem olika recept på äpplen här på bloggen. Mina föräldrar har äppelträd i sin trädgård och när vi var där på besök fick vi en hel hög. Äpplena är godast tillagade och vi är inte så förtjusta i att baka, så nu gäller det att använda äpplen i matlagningen!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vi har experimenterat lite under veckan och delar med oss av några goda äppelrecept här! Men äpplena i skålen är inte slut ännu … har ni några bra äppelrecept att dela med er av?

Sallad med äpple

Lite frukt gör salladen frisk. Blanda som du känner för! Vi mixade machesallad, purjolök, paprika, tomat och äpple – det var gott till kycklingspett och ris!

Förrätt med äpple, chèvre och valnötter

Förväll äppelskivor 20 sekunder i kokande vatten och droppa över en marinad på olja, lite äppelcidervinäger, salt och peppar. Servera med torrostade valnötter och chèvre. (Receptidé från Coops Mersmak, fast de använde osten chevrette.) Kanske är detta favoriten bland våra recept på äpplen!

Vaniljglass med varm äppelsås

Koka äppelbitar i ca 3 minuter tillsammans med vatten (ca 2 dl) och lite socker, kanel och citronsaft. Tag av kastrullen från värmen och rör i potatismjölsredning (en tsk potatismjöl utrörd i lite kallt vatten). Koka upp på nytt och servera den varma såsen till vaniljglass. (Receptidé från Tasteline)

Laxgratäng med äpple och purjolök

Skär laxen i små kuber och varva med skivad purjolök och tärnade äpplen. Blanda 2,5 dl mellangrädde med 2 tsk fransk senap i en liten bunke och häll över. Tillaga i ugnen i ca 15 minuter eller tills gratängen har härlig färg. (Receptidé från Arla)

Äppelchutney

Tärna 1 kg äpplen och blanda med en lök, 2 msk färsk ingefära, 5 dl socker, 2 dl äppelcidervinäger, 2 dl russin, curry, kanel och salt. Koka i en kastrull tills frukten mjuknat. Servera till ost, kyckling eller grillat. (Receptidé från vår husbilskompis Ann)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev